avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PRIM AJUTOR - Pentru o unitate cu cca 240 salariati, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PRIM AJUTOR - Pentru o unitate cu cca 240 salariati, cati trebuie sa participe ...

pentru o unitate cu cca 240 salariati, cati trebuie sa participe la cursul de prim ajutor?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 03:30, 24 Decembrie 2022
Exemplele sunt elocvente. In urma cu vreo 10 ani am facut o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii la un dosar penal pentru un caz similar. Am fost trimisi in judecata cei responsabili de neluarea masurilor necesare conform legislatiei in vigoare. Motivul pentru care scriu acest text este ca la cca. 1 an de zile gasesc o echipa din cadrul aceleiasi firme, cu un alt sef de echipa, care lucrau tot fara a se lua masurile de asigurare a malurilor, la un sant, in oras. Neavand niciun fel de atributii de control, doar ca simplu cetatean, am reusit sa-i scot pe lucratori din sant, numai dupa ce le-am zis ca anunt ITM si parchetul.
Concluzia: romanul nu se invata minte niciodata.
Si care este legatura de neasigurare a sapaturilor cu lucratorii care sunt desemnati pentru acordarea primului ajutor? Super repet, pericol grav si iminent de accidentare este una, acordarea primului ajutor alta., artificial s-a divagat. Omul voia un raspuns simplu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2022
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de prim ajutor alimirela alimirela Buna ziua, Exista prin vreo lege reglementat faptul ca toti angajatii unei firme sunt obligati sa aibe cursul de prim ajutor? Sau ca la un anumit numar de ... (vezi toată discuția)
Atributii in protectia si securitatea muncii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, De curand, am primit de la directorul societatii unde lucrez, o decizie prin care sunt desemnat sa ma ocup de ”aplicarea masurilor de ... (vezi toată discuția)
Cursuri de prim ajutor olteiuelenacristina olteiuelenacristina Buna ziua, Am o firma de formare profesionala. Avem dreptul sa organizam aceste cursuri de prim ajutor? S-a incheiat un contract intre firma si un medic de ... (vezi toată discuția)