avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare?

Buna ziua!!
Lucrez de 32 ani la CFR, iar de cand s-a reorganizat, in 1998, la CFR Marfa, si am 52 de ani. In urma restructurarii, functia mea, cea de instructor nu mai apare pe schema de normare, nici la statia unde am lucrat'(care se desfiinteaza), si nici la statia vecina, cu toate ca centrul de instruire nu s-a desfiintat, iar instructorii au fost repartizati pe centre si nu pe statii.In locul meu va fi numita o alta persoana, prin cumul de functii, cu toate ca nu are pregatirea de instructor, iar eu am calificarile necesare ocuparii noii functii.Are dreptul angajatorul sa ma disponibilizeze, avind in vedere ca mai am, 2 ani pina la pensie si nu am sanse sa-mi gasesc alt loc de munca la aceasta virsta?Exista vreo Lege care sa-mi de castig de cauza?
Codul muncii defineste foarte clar motivele de concediere si ar trebuii sa il consultati mai in detaliu. Motivele nu sunt oricum legate de durata de timp ramasa pana la pensie si in mod sigur restructurarea se va face pe motivul neexistentei postului pe care il ocupati in prezent. Oricum nu puteti face mai mult decat sa asteptati decizia de concediere iar apoi sa o contestati in termenul legal de treizaci de zile in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare sau pensionare pe caz de boala simon.liliana simon.liliana Lucrez in cadrul CFR de 29 de ani si in urma restructurarilor activitatea din statia in care lucrez va fi suspendata.Functia pe care o detin apare pe schema de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva snegrisoiu snegrisoiu buna seara! la societatea la care lucrez se fac concedieri colective! criteriul prioritar spune la pct b ca vor fi afectati salariatii care indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Amenintare concediere LittleMary LittleMary Buna ziua, Am un prieten care a ramas fara permis de conducere pentru o perioada de 3 luni. El este angajat la o firma avand functia de agent vanzari dar ... (vezi toată discuția)