avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. La firma la care lucrez exista o Decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. La firma la care lucrez exista o Decizie din 2017 ...

Buna ziua. La firma la care lucrez exista o Decizie din 2017 prin care se stabilesc modalitatile de recompensare si cuantumul bonusurilor acordate pentru angajatii care realizeaza vanzari de produse conform cu specificul activitatii firmei. In cursul anului 2022 am realizat personal vanzari de produse in valoare de aprox 40000 euro pentru care am solicitat patronului acordarea bonusului cuvenit pri doua cereri. Una la inceputul anului 2022 dupa primele vanzari si a doua in luna nov. Dupa urmatoarea transa de vanzari. Cu toate ca in prima cerere am fost de acord cu plata bonusului in rate, cunoscand ca situatia financiara a firmei nu este cea mai buna, mi s a raspuns ca momentan nu sunt posibilitati de plata a bonusului cuvenit. La a doua cerere nu am primit niciun raspuns . Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a mi primi dreptul cuvenit ? Cui trebuie sa ma adresez pentru un demers in acest sens. Mentionez ca in decursul anului au fost efectuate ,de patronul firmei ,diverse cheltuieli nejustificate ( ex reparatii ale masinilor care nu sunt utilizate in firma pentru realizarea activitatii , cumpararea unui aparat auditiv samd) astfel incat normal ca nu sunt bani pentru plata angajatilor . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 8 Decembrie 2022
Puteti sesiza ITM-ul , puteti actiona in instanta sau apela la mediere ori conciliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus obligatoriu de platit DanyIrimia DanyIrimia Intr-o firma privata de vanzari daca indeplinesti criteriile, conditiile de acordare pentru a primi un bonus, respectiv iti indeplinesti performanta stabilită ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cirinuca12 cirinuca12 Buna ziua!sunt in concediu medical de pe data de 9 oct 2014 pana pe 3 nov 2014.primele 5 zile au cod indemnizatie 6 iar 21 de zile cod1.am 4 luni de cand ... (vezi toată discuția)
Buna! sunt insarcinata si ar urma sa intru in cic din luna decembrie ... GMT7 GMT7 Buna! Sunt insarcinata si ar urma sa intru in CIC din luna decembrie 2023 sau ianuarie 2024, deci de atunci as avea contractul de munca suspendat. Compania ... (vezi toată discuția)