avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu anumite asptecte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu anumite asptecte privind ...

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu anumite asptecte privind notificarea incetarii contractului de munca in perioada de proba (cea de 90 de zile)
Eu am mai lucrat la aceasta firma pe aceeasi functie timp de 3 ani,iar in urma cu aproximativ un an am demisionat si m-am reintors la aceeasi firma pe aceeasi functie.Intrebarile sunt urmatoarele:
1.Cand m-am angajat prima oara ,in urma cu 4 ani am fost in perioada de proba,mai trebuia sa mai fiu si acum iar in perioada de proba si a doua oara la acelasi angajator pe aceeasi functie?
2.In notificarea pe care am primit-o de la angajator la domiciliu (deoarece nu am vrut sa o semnez) nu este mentionat unde trebuie sa o contest la ce tribunal si perioada pe care o am la dispozitie pentru a face aceasta contestatie,poate duce la nulitate absoluta?
3.Daca angajatorul ma ”hartuit moral” ,adica in fata clientilor si in fata angajatilor ma notificat verbal ca imi incheie contractul de munca este una legala sau nu,atata timp cat puteau sa ma ia intr-un birou separt?
4.Angajatorul nu a respectat drepturile si obligatile privind securitatea si sanatatea in munca,adica nu mi-a oferit echipament de protectie (bocanci si manusi) o pot ataca si pe aceasta in instanta?

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 9 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. da, fiind vorba de un nou raport de munca, se poate o noua perioada de proba.

2. Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)
In preaviz dupa reangajarea ca urmare a deciziei tribunalului ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua. O colega fost data afara in toamna anului 2016. A castigat in instanta datorita faptului ca firma nu i a acordat preaviz de 45 de zile cat avea ea ... (vezi toată discuția)
Lntrebare decizie de concediere disciplinara lucianbz lucianbz Buna ziua. Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca cu 2 saptamani inainte de terminarea celor 90 de zile de proba dar angajatorul nu mi-a operat demisia. ... (vezi toată discuția)