avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara.Se da urmatoarea situatie. Am intrat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara.Se da urmatoarea situatie. Am intrat in prenatal in ...

Buna seara.Se da urmatoarea situatie.
Am intrat in prenatal si postnatal insa angajatorul nu mi la platit.eu am continuat sa duc concediile medicale fiindca stiu ca este dreptul meu.Mereu cand discut cu angajatorul spune ca revine cu raspuns si bineinteles nu il mai primesc.Am asteptat sa se termine postnatalul ca sa imi poata da adeverinta de venit fiindca desi stiu ca e obligat sa imi elibereze la fel e si cu salariu si imi era frica ca nu o voi vedea nici pe aceasta si nu voi putea înainta cu dosarul de ccc .Acum vad ca mi-a eliberat adeverinta de venit insa pe aceasta imi apare si pe perioada de prenatal si postnatal salariile dar care eu nu le-am vazut fizic.
Acum am aflat ca angajatorul vrea sa inchida firma si sa intre in faliment.
Intrebare:daca nu fac acum sesizare eu mai am vreo sansa sa recuperez banii daca intra in faliment?
pot inainta cu dosarul pentru ccc si apoi sa ma duc la itm sa fac sesizare pentru recuperarea banilor?
Afecteaza cu ceva ccc daca fac sesizare la itm?
Exiata vreo cale prin care banii decontati de la pe prenatal si postnatal de la stat sa ajunga direct la mine fara a mai fi necesar sa treaca pe la angajator?

Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
.ale, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 5 Ianuarie 2023
Nu exista o cale prin care banii decontati de la pe prenatal si postnatal de la stat sa ajunga direct la dvs fara a mai fi necesar sa treaca pe la angajator.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar exista vreo cale de a-mi recupera banii fara a fi necesar sa dau in judecata angajatorul?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Nu exista o cale prin care banii decontati de la pe prenatal si postnatal de la stat sa ajunga direct la dvs fara a mai fi necesar sa treaca pe la angajator.

Angajatorul nu mi-a plătit concediul medical. Cui mă adresez?
www.avocatnet.ro/articol_597...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediului prenatal/postnatal. nashiku nashiku buna ziua , Am si eu nevoie de niste sfaturi din partea dumneavoastra.Sotia mea este in ultima luna de postnatal iar angajatorul nu i-a platit niciun ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal în condițiile în care angajatorul da faliment Maria Durlea Maria Durlea Bună ziua! As aprecia tare mult sprijinul Dvs. legat de situația în care mă aflu. Astfel, în data de 07.10 voi intra in concediu prenatal urmand ca în ... (vezi toată discuția)
Se inchide firma - eu sunt gravida emanuela_ab emanuela_ab buna, Pe 12 iulie intru in prenatal , dpn 3 oct 2007 si lucrez de doi ani fara o luna la aceeasi firma. de curand am auzit ca ar vrea sa inchida firma ( ... (vezi toată discuția)