avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ IN CAZUL UNUI TEREN OBTINUT IN BAZA LEGII ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ IN CAZUL UNUI TEREN OBTINUT IN BAZA LEGII 15/2003

Buna ziua. seara, dupa caz.
In cazul unui eventual divort, ce se intampla cu un teren obtinut de la primarie in baza legii 15/2003. La dosarul depus pentru a primi terenul in cauza, am prezentat si certificatul de casatorie, fapt ce a dus la cresterea punctelor in baza carora se acorda terenul. Acum, dupa mai bine de 5 ani, sunt in prag de divort. :( Ce se intampla cu terenul in cauza? Punerea in posesie s-a facut deja, am semnat de predare - primire, etc. Daca divortez imi ia primaria terenul? In aceeasi situatie, a divortului, daca nu il ia primaria, mi-l va putea lua sotia? Mentionez ca dosarul a fost depus pe numele meu cu mult inainte de casatorie, dar terenul l-am obtiunut mult dupa ce am scos actele. Nu, nu m-am insurat doar ca sa obtin lotul in cauza! :)
Multumesc frumos!
orice bun mobil sau imobil obtinut pe timpul casatoriei face parte din masa bunurilor partajabile.Teoretic, cota de pretentii a sotilor este de 50% - 50%, daca unul din soti pretinde ca detine mai mult, trebuie sa faca dovada acestui fapt.Daca aveti deja terenul in posesie, primaria nu vi-l mai poate lua, numai ca va trebui sa-l impartiti cu sotia...:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Partaj divort bxe bxe buna ziua! as dori o parere vis-a vis de urmatoarea situatie. am fost casatorit si dupa casatorie am stat la parintii mei. cat am fost studenti parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept dar nu de fapt geoorge83 geoorge83 Buna ziua! Daca sunt proprietar de drept dar nu de fapt al unui imobil al bunicilor (uzufruct) e legal sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu detin ... (vezi toată discuția)