elisa emilia a scris:
Tatal lor trăiește bine mersi, stați liniștit.Nu că nu are bani...doar se răzbuna că instanța nu i-a acordat custodia fetelor.
Aveti dovezi si martori pentru a arata in instanta ca acesta are posibilitati sau chiar realizeaza venituri mai mari, si fie din rea-credinta sau din alte motive disimuleaza veniturile la cel minim pe economie?
Puteti face o cerere pentru majorare, au trecut niste ani de la sentinta data, copii au crescut, nevoi mai mari. Problema... mergeti la avocat, zice asta-i legea nevoi vs posibilitati si cota procentuala... si cam asta aveti pe sentinta actuala, trebuie sa va gospodariti cu ce s-a stabilit.
Legea nu e stufoasa... se prezuma ca daca nu e angajat are posibilitatea sa realizeze cel putin minim pe economie, se imputa un venit raport la cel minim pe economie daca nu este angajat. Dar ... sunt cei angajati care realizeaza exact minimum pe economie... legea nu reglementeaza conceptul de underemployment.... dar legea zice de posibilitati.
Va trebuie avocat dar si avocatul face cam cat poate pe baza informatiilor, dovezilor, martorilor. Unii sunt blocati pe ce stiu deja si cam atat. Am rasfoit diverse sentinte... o "deviere" de la regula ar fi posibila. Puteti sa i spuneti avocatului sa caute motivarea hotararii 957/2019 Tribunalul Bihor. Parerea mea ca si in dosarul ala se putea obtine mai mult... au mers pe cuantificare la venit mediu ... v-ar trebui un contabil financiar. Sunt multe altele, diverse argumentari, mai ales in dosarele in care debitorul lucreaza in strainatate.