avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează ...

Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează administratorul de la asociația de locatari din care fac parte.
În ședința asociației s-a stabilit că pt salariul președintelui sa se de-a cate 3 lei de fiecare apartament.Lucru propus chiar de președinte.
Administratorul îmi spune că el,femeia de serviciu și președintele sunt plătiți din banii de pe cota parte indiviza,bani care conform legii asociațiilor de proprietari trebuie sa fie utilizați pentru întreținerea spațiilor comune.
Pe graficul lunar suma pt cota parte indiviza apare trecută că salarii.
As dori sa știu de unde ar trebui să își ia administrația salariul și ce trebuie făcut cu banii de pe cota parte indiviza,,cum trebuiesc folosiți și în ce scop.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:07, 16 Decembrie 2022
Ceea ce spuneți dvs este perfect real și înțeleg f bine pt că și eu am studiat legea.
La vechea administrație legea 196/2018 nu se aplica.
In momentul in care s-a schimbat administrația și s-a aplicat legea s-au creat confuzii.Multi nu au înțeles de ce s-au adăugat acei bani din cota raportat la suprafață apartamentului,că doar nu le matura femeia de serviciu in casa.
In plus,aplicandu-se legea asociațiilor de proprietari,brusc cel care locuiește singur a ajuns sa plătească pe persoană o sumă mai mare decât o familie cu mai multe persoane,spun pe persoană
Am înțeles perfect ce mi-ați răspuns,,vă mulțumesc pt lămuriri.
Ceea ce nu înțeleg este că becul trebuie cumpărat de noi ,dincolo de cota parte,administrația l-ar putea schimba chiar daca s-ar mai adaugă acel 0,1/ sută la felia de tort.
Așa ar fi de bun simt!
O zi buna și sărbători cu bine!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
Popescu olimpia, utilizator
În situația în care da,se mai adaugă la tortul mare acea felioara,fie că este pt prețul detergenților sau schimbarea unui bec ars,având în vedere că detergenți nu se cumpără in fiecare luna și nici becul nu se arde lunar,felia restectiva rămâne așa mărită in continuare?
Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 196/2018 art 85 prevede concret fara exceptii sau derogari modalitatea de acordare indemnizatii personal angajat al asociatiei de proprietari
Pe graficul lunar suma pt cota parte indiviza apare trecută că salarii.

Daca in lista lunara de intretinere este consemnat acest aspect,rezulta ca echipa manageriala a asociatiei de proprietari nu cunoaste si nu respecta dispozitiile in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)