Salut!
Am inchiriat in August un apartament, la care am incheiat un contract printr-o agentie imobiliara, standard (o luna chirie, o luna garantie, o luna comision agentie), iar contractul nu a fost inregistrat la anaf.
La inchiriere, proprietarul m-a asigurat verbal de faptul ca nu exista probleme legate de incalzire, apa calda, izolatia cladirii, si de faptul ca garantia va fi folosita pentru plata ultimelor facturi atunci cand ma decid sa plec, si daca stau mai mult de un an, diferenta va fi returnata catre mine. Am descoperit ulterior ca nu am nici incalzire nici apa calda, iar izolatia blocului este jalnica (15 grade in casa cand sunt 10 afara).
Recent, m-am mutat in alta locatie si am anuntat proprietarul, pentru a-i preda cheia. Acesta mi-a spus ca va trebui sa mai platesc luna noiembrie si jumatate din decembrie la intretinere, precum si toata durata sederii mele la enel (au fost probleme la facturi si a venit 900 de lei pentru o luna, a facut proprietarul contestatie si pana acum nu am primit nici o factura). Avand in vedere ce am mentionat anterior legat de garantie si de faptul ca fiind plecat aproape 2 saptamani in luna octombrie a trebuit sa platesc 500 de lei la intretinere (fara a include electricitatea), nu doresc sa ii mai platesc in continuare nimic.
Intrebarea mea este: poate, pe cale legala, sa ma oblige sa platesc, sau sa imi cauzeze probleme in general?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
George445566 , utilizator
21:13, 16 Decembrie 2022