avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Despre obtinere de C.I cand propietarul este decedat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Despre obtinere de C.I cand propietarul este decedat

Am urmatoarea problema-Tatal meu este decedat iar mie mi-a expirat C.I.
Am facut rost de lista cu actele necesare dar am o problema si anume
Contractul casei este pe numele tatalui meu ,iar eu chiar daca sunt mostenitorul de drept ,nu sunt si legal pentru ca inca nu s-a terminat succesiunea si deci nu am inca un act care sa ateste ca sunt propietarul.Care ar putea sa fie demersul sa pot sa rezolv?
Multumesc comunitatii AVnet.
dovada o faceti cu actele de stare civila. Eventual un certificat de mostenitor. Este actul care atesta calitatea dvs de mostenitor, poate reusiti si cu o anexa pentru deschiderea procedurii succesorale, desi ma indoiesc sincer.
da ,vechea carte a expirat si nu am cu ce sa fac dovada ca sunt propietar cu toate ca acolo locuiesc,dar conform legii se cere actul doveditor al spatiului..
victor0744 a scris:

da ,vechea carte a expirat si nu am cu ce sa fac dovada ca sunt propietar cu toate ca acolo locuiesc,dar conform legii se cere actul doveditor al spatiului..

detalii prea multe ca sa ne lamuriti nu ati dat, sa intelegem sa ati promovat o actiune de partaj in justitie? Mai aveti si alti frati, rude, etc?
dar punctul meu de vedere este ca cel mai rapid mijloc este CERTIFICATUL DE MOSTENITOR.
Da ,chiar la inceput am mentionat ca am inceput demersul de succesiune ,impreuna cu fratii mei,dar care inca nu s-a finalizat .
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
victor0744, utilizator
adresati-va serviciului de evidenta a populatiei...cert este ca pt eliberarea CI chiar va trebuie actele, dar e posibil sa se poata cumva solutiona problema pana la finalizarea succesiunii.
exista posibilitatea sa vi se elibereze CI pe un alt domiciliu, adica sa va ia altcineva in spatiu...dar va complicati.
va recomand sa mergeti in audienta la seful serviciului anterior mentionat, sa purtati o discutie pe aceasta tema si sa vedeti ce solutii va ofera.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)