avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am nevoie sa stiu daca sunt sanse ca o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am nevoie sa stiu daca sunt sanse ca o cerere de ...

Buna seara,

Am nevoie sa stiu daca sunt sanse ca o cerere de uzucapare a unei cote parti dintr-un teren, ar putea fi acceptata. Cota respectiva a fost achizitionata in urma cu 50+ ani, dar nu au fost inregistrate actele nicaieri, iar in CF apare tot vechiul proprietar, care este decedat de mai bine de 30 ani. Familia mea a ingrijit terenul respectiv si toti vecinii ne recunosc pe noi ca fiind proprietari. Pentru cealalta cota, la fel proprietarii sunt decedati, dar noi dorim sa devenim proprietari legali doar pentru cota respectiva. Se poate aproba cererea pentru asa ceva? Daca nu, care variante legale mai sunt pentru a deveni proprietari cu acte pe cota respectiva?
Multumesc frumos
Buna ziua,
Da, din ceea ce spuneti dvs. exista sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de uzucapiune pufulete1988 pufulete1988 Buna ziua, va prezint urmatoarea problema : casa in care locuiesc a apartinut strabunicului meu si a sotiei sale, in urma morti a celor doi sa dezbatut o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune coindivizari tania71 tania71 Am urmatoarea speta: X decedeaza in anul 1970. In urma succesiunii, mosteneste Y(sotul) si cei trei copii (A, B si C), fiecare copil cate 1/8. Dupa 7 ani ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)