tatal meu (decedat in prezent) a vandut in anul 2011 ,in baza unei chitante de mana,o suprafata de teren extravilan ,cumparatorul angajandu-se ca pana la perfectarea actelor ( Care nu au fost facute nici pana in prezent ) , sa plateasca impozitul anual.Din anul 2018 cand tatal meu a decedat,cumparatorul nu a mai platit impozitul aferent.eu fiind somat de Primarie ,in calitate de mostenitor sa platesc acest impozit cu penalitatile aferente.Mentionez ca nu am facut succesiunea .Mai este valabila chitanta de mana avand in vedere ca ,cumparatorul nu si-a indeplinit obligatiile
Buna ziua,
Teoretic, nu mai este valabila. Dar, practic, este valabila. Chitanta de mana, poate fi un inceput de dovada/o intentie de vanzare. Aceasta se definitiveaza printr-un inscris autentificat la notar si, ulterior o inregistrare la OCPI, pt.opozabilitate fata de terti.
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca pentru anularea acelei chitante.
Chitanță de mana nu a fost valabila niciodată, sub aspectul unui act legal, ce transmite proprietatea.
De aceea, cumpărătorul nu a achitat impozitul.
Puteți doar sa o folosiți în instanță, ca început de dovada scrisa și sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contact de vânzare.
De ce nu au încheiat actul la notar? În 2011 era foarte simplu.