avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu (decedat in prezent) a vandut in anul 2011 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu (decedat in prezent) a vandut in anul 2011 ,in baza ...

tatal meu (decedat in prezent) a vandut in anul 2011 ,in baza unei chitante de mana,o suprafata de teren extravilan ,cumparatorul angajandu-se ca pana la perfectarea actelor ( Care nu au fost facute nici pana in prezent ) , sa plateasca impozitul anual.Din anul 2018 cand tatal meu a decedat,cumparatorul nu a mai platit impozitul aferent.eu fiind somat de Primarie ,in calitate de mostenitor sa platesc acest impozit cu penalitatile aferente.Mentionez ca nu am facut succesiunea .Mai este valabila chitanta de mana avand in vedere ca ,cumparatorul nu si-a indeplinit obligatiile
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:01, 19 Decembrie 2022
Buna ziua,
Teoretic, nu mai este valabila. Dar, practic, este valabila. Chitanta de mana, poate fi un inceput de dovada/o intentie de vanzare. Aceasta se definitiveaza printr-un inscris autentificat la notar si, ulterior o inregistrare la OCPI, pt.opozabilitate fata de terti.
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca pentru anularea acelei chitante.
Chitanță de mana nu a fost valabila niciodată, sub aspectul unui act legal, ce transmite proprietatea.
De aceea, cumpărătorul nu a achitat impozitul.
Puteți doar sa o folosiți în instanță, ca început de dovada scrisa și sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contact de vânzare.
De ce nu au încheiat actul la notar? În 2011 era foarte simplu.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act semnat de mana la 82 de ani Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie: tatal meu, in anul 2006, fiind in varsta de 82 de ani a vandut 5 ha de teren cu un act de mana fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren ContSters259278 ContSters259278 Intabulare teren In anul 1994 am cumparat un teren. Am achitat proprietarului suma ceruta,am incheiat un contract de mana,in prezenta a doi martori. Am primit ... (vezi toată discuția)
Dupa vanzare unui teren extravilan cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza marturie marturie Dupa vanzare unui teren extravian cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza. In urma cu vreo 10 ani doi batrani soti si sotie, au vandul viceprimarului un ... (vezi toată discuția)