avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort casatorie incheiata in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort casatorie incheiata in Italia

Stie cineva daca este posibila desfacerea unei casatorii incheiate in Italia intre o romanca si un cetatean italian prin introducerea actiunii de divort la o instanta din Romania? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 21:43, 21 Ianuarie 2010
L105/1992republicata.Da.
s-ar putea sa aveti sansa la Judecatoria sector 1 Bucuresti, dar interesati-va conform legii italiene unde ar trebui. Pe de alta parte se pune intrebarea care a fost ultimul domiciliu? In Italia sau Ro.?
Margareta Stanciu a scris:

L105/1992republicata.Da.

si Regulamentul CE 44/2001 R

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania sau italia? anetadiaconu anetadiaconu O romanca casatorita legal de un an si jumatate in Italia cu un cetatean italian, are rezidenta in Italia . Casatoria a fost oficiata in Italia. Din ... (vezi toată discuția)
Mame,ajutati-ma! Monica_1983 Monica_1983 Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania fara domiciliu in ro al italianului emivivid emivivid Bine v-am gasit! Apelez la voi ptr un sfat ptr o prietena. Acum 5 ani s-a casatorit cu un italian (de forma, ptr cetatenie, intre timp a regretat gestul... ... (vezi toată discuția)