avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, sotia este nascuta in mai 1965, are vechime ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, sotia este nascuta in mai 1965, are vechime in munca ...

Buna ziua, sotia este nascuta in mai 1965, are vechime in munca 37 de ani , are grupa a doua de munca 13 ani si 9 luni. Am inteles ca in anul 2022 luna decembrie varsta de pensionare la fenei este de 61 ani si 11 luni. Conform grupei de munca a 2 a la sotie se reduce varsta cu 4 ani si 4 luni, intrebarea mea este reducerea se aplica din varsta standard de pensionare din momentul cand indeplineste conditiile sau se scade din varsta standard de pensionare din tabelul cu data de nastere si varsta standard functie de data de nastere. multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:40, 19 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reducerea se aplica la varsta standard de pensionare a sotiei dvs. , deci cea cuprinsa in anexa 5 la legea 263/2010 , in functie de data nasterii ( in cazul dvs. , 62 ani si 10 luni ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticitata constantina1 constantina1 Sunt nascuta in iulie 1964, feminin. M-am angajat in sep 1982 ( grupa2) pina in sep 1996 când m-am transferat - lucrez si in prezent fara intrerupere (pana in ... (vezi toată discuția)
Scadere varsta de pensionare din varsta curenta standard de pensionare sau din cea din 2030? Alin Buzatu Alin Buzatu Buna Ziua! Mama mea a primit decizie negativa de pensionare, considerandu-se ca reducerea varstei de pensionare de care beneficiaza trebuie sa fie facuta din ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare heghedusibolya heghedusibolya Buna ziua, Am 50 ani,sunt femeie si pana in anul 01.04.2001 am o vechime in gr I 20 ani si 2 luni.Din 2010 judecam pentru obtinerea grupei speciale din 2001 ... (vezi toată discuția)