avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Spuneam intr-un mesaj anterior ca locuiesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Spuneam intr-un mesaj anterior ca locuiesc in apartamentul ...

Buna ziua,
Spuneam intr-un mesaj anterior ca locuiesc in apartamentul sotului meu, apartament care este jumatate al lui si jumatate al fratelui lui.
Acum, dorim sa cumparam jumatatea fratelui, iar sotul meu propune ca jumatatea cumparata sa fie impartita iarasi pe jumatate - intre mine si el. Practic, eu voi avea un sfert din apartament, iar el va avea 3 sferturi.
Trecand peste faptul ca suntem casatoriti de 2o de ani si ca mi se parea firesc sa propuna jumate/jumate (iubire, familie etc), mi se pare nedrept tinand cont de faptul ca muncesc in casa aceea de 20 de ani si am investit zeci de mii de euro (impreuna) in apartament.
Considerati ca sunt nedreapta daca cer sa fie jumatate trecut pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:16, 20 Decembrie 2022
ce cumparati de la frate, e prin lege bun comun, se va imparti pe jumatate.
Pt ce ati investit in cota sotului bun propriu al sau, aveti un drept de creanta.
Cu alte cuvinte, e corect ce a propus.
e corect.
daca vrea sa va recunoasca investitiile si sa nu fiti obligata sa le dovediti in instanta in cazul unui partaj, va puteti separa cu bunurile ( se incheie o convemtie la notar dupa ce sse lichideaza regiul comunitatii legale) si puteti cumpara partea fratelui in nume propriu, atunci, veti avea proprietatea pe cote parti de jumatate- jumatate.
e corect si asa :))
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi cotele? alyna_7 alyna_7 buna ziua! din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)
Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)