avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Aş vrea să ştiu care este diferenţa, dacă există între " vechime în muncă şi vechime în serviciu". Menţionez că intre iulie 2005 şi iulie 2007 am fost în concediu de creştere copil, iar în învăţământ am intrat în 1997. Deci în 2007 - septembrie ar fi trebuit să am 10 ani vechime şi să fiu trecută la o nouă treaptă de salarizare, lucru care nu s-a întâmplat. Am trecut la această treaptă de salarizare abia în septembrie 2009, deşi atunci aveam, adunat cu cei doi ani de concediu de creştere copil, 12 ani vechime.
Aştept răspunsul dumneavoastră. Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:22, 21 Ianuarie 2010
1. Vechimea in "serviciu" se refera la functionarii publici, armata si altele asemenea, nu are legatura cu problema dvs.
2. S-ar putea ca superiorii dvs. sa nu stie ca OUG spune altceva:
Art.18 (7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta."
3. Sa le spuneti ca OUG 148/2005 a modificata de legea 7/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijirea copilului este considerat vechime in munca si in serviciu? vradu97 vradu97 Buna ziua, sunt profesor angajat la 1 septembrie 2000. In perioada 1 febr. 2007- 1 sept. 2008 m-am aflat in concediul de ingrijirea copilului. In lunile spt. ... (vezi toată discuția)
Spor vechime - concediul pentru cresterea copilului alemia alemia Am si eu o rugaminte vreau sa stiu daca perioada concediului pentru cresterea copilului (2ani) ,se ia in calcul la acordarea sporului de vechime. (vezi toată discuția)