avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua Am si eu o problema,ma rugat un vecin sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua Am si eu o problema,ma rugat un vecin sa cumpar de ...

Buna ziua
Am si eu o problema,ma rugat un vecin sa cumpar de la Altex un telefon in rate care costa cam 6000,el nu putea sa ia pe numele lui pe motivul ca are rate restante si numai poate lua,am avut incredere ca va fi ok,,pt ca ma ajutat intr-o problema.dar sa facut deja 6 luni si nu a platit nici un leu,am platit tot eu..contractul a ramas la el ca si telefonul..ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:57, 27 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dumneavoastra ati fost de acord sa creditati vecinul nesolvabil cu aceasta suma, acum singura cale de a indrepta fapta este chemarea in judecata, sau daca nu sa platiti in continuare telefonul sau sa va rugati de el sa vi-l dea. Oricum, pe masura ce timpul trece pretul device-ului scade, dar datoria ramane constanta. Succes!
Creditul este pe numele d-voastra si acest lucru nu se poate schimba indiferent ce masuri luati. Platiti urgent creditul , se vor tripla sumele restante si vedeti pe parcurs ce faceti sa intrati macar in posesia telefonului , daca se poate.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2022
lilivasiliu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tipic românesc. Cineva, care nu-și mai plătește ratele, vrea să-și cumpere telefon mobil de 6000 lei. Și asta când pe piață există telefoane Samsung, midrange, superperformante față de nivelul curent de nevoi al cuiva, la puțin peste 1000 de lei. Și tot tipic românesc, găsește un bun samaritean, care să facă rate în locul lui, deși acesta știe că solicitantul este rău platnic.
Ce se poate face? Aveți vreo dovadă a înțelegerii de care ne povestiți, sau a fost doar așa, ca între prieteni? Dacă da, atunci, cum vi s-a spus, notificare și, dacă nu funcționează, apelarea la justiție.
Dacă nu, atunci ziceți ca "defavorizatul" când a scăpat căciula pe gârlă: să fie de sufletu' tatii!

remus pur a scris:

Buna ziua
Am si eu o problema,ma rugat un vecin sa cumpar de la Altex un telefon in rate care costa cam 6000,el nu putea sa ia pe numele lui pe motivul ca are rate restante si numai poate lua,am avut incredere ca va fi ok,,pt ca ma ajutat intr-o problema.dar sa facut deja 6 luni si nu a platit nici un leu,am platit tot eu..contractul a ramas la el ca si telefonul..ce pot sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pe baza buletinului costi73 costi73 Am luat pe baza de buletin 3 produse de la altex( figider,cuptor cu microunde si televizor), toate au costat 3700 ron.Eu le-am platit deja 4900 ron, este ... (vezi toată discuția)
As vrea sa fac o sesizare la politie pentru o teapa primita de ... catalinciprian catalinciprian As vrea sa fac o sesizare la politie pentru o teapa primita de la un prieten pentru niște bani 300 euro ce as putea sa fac nu îmi mai da bani am niște ... (vezi toată discuția)
Problema cu un credit de consum raz_anigga raz_anigga Buna seara!in anul 2005 am facut rata la altex,cumparand produse electrocasnice in valoare de 2300 lei,pe o perioada de 5 ani.atunci nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)