avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa

Buna ziua,
Tatal meu a avut 2 case. Suntem 2 frati (sora a decedat acum 5 ani). In timpul vietii, sora a vandut una din case, si nu mi-a dat nici un ban de pe aceasta vanzare. Acum, fiica decedatei, doreste si ea partea sa din cea de-a doua casa. intrebarea mea este: daca s-a vandut prima casa (de catre mama sa decedata), mai are drept sa ceara si inca jumatate din cea de-a doua casa?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:31, 22 Decembrie 2022
Teoretic nu are acest drept pentru că se pare că vi se încalcă rezerva succsorală.

Dar nu puteți rezolva problema decât prin proces la judecătorie.
Altă alternativă nu aveți decât decizia judecătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare daniela 58 daniela 58 buna seara.am si eu o problema,daca puteti sa ma ajutati.suntem 4 frati.tatal meu a decedat.toti am renuntat la mostenire,mama ramanand unica mostenitoare ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)