avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului

buna seara . sora mea este in spania de 7 ani acum 2 luni a nascut o fetita intrebarea mea este.

a lucrat acolo cu contract de munca timp de un an acum este in concediu 4 luni vrea sa vina acasa si as vrea sa stiu ia are drept la alocatie?
In principiu, are dreptul la alocatie chiar de la spanioli – deci acolo trebuie sa se intereseze ce si cum… Aceasta alocatie de stat se ia fie de la statul spaniol, fie de la statul roman.
Daca va primi alocatie in RO, la momentul intoarcerii in Spania are dreptul sa primeasca “in completare” – daca alocatia in Spania e mai mare decat in Ro.
Birocratia e fantastica, insa… Cel mai corect ar fi sa intrebati la primaria orasului unde s-a nascut copilul si, mai apoi, la primaria din localitatea unde va locui...
Alocatia poate fi primita si retroactiv…
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
trope_doi, utilizator
Dar la alocatia copilului va referiti sau intrebati de ceva pentru mama, vreo indemnizatie, ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii pentru copii gigigeta gigigeta sunt bunica unei fetite care va implini 2 ani in luna ianuarie si care se afla in ingrijirea mea in tara mama ei fiind plecata inSpania .As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pukkaa pukkaa Buna seara. Vreau sa va prezint problema mea si apoi sa a cer sfatul. Am născut anul trecut o fetița in Spania. Eu locuiesc acolo împreuna cu ea si cu ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copiii a caror parinti muncesc in strainatate URSU EMILIAN URSU EMILIAN VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA,MUNCESC IN SPANIA DE 11ANI IEU SI SOTIA LEGAL.CE PROCEDURA TREBUIE SA URMEZ PENTRU A BENEFICIA DE ALOCATIA SPANIOLA PENTRU ... (vezi toată discuția)