avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedeaza? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedeaza? ...

Buna seara,am nevoie de un sfat:matusa mea,cetatean german, bolnava de Alzheimer,in virsta de 93 de ani,este de 5 ani la pat,nedeplasabila.,nu mai vorbeste,nu mai intelege nimic,este ca o leguma,dar vie !In Romania are o casa pe care a ramas singura proprietara ,dupa decesul sotului.Acum fiicele ei doresc sa vinda casa.Cum se procedeaza in acest caz?Mentionez ca in Germania fiicele au toate actele cu boala mamei lor si dreptul de a hotari pentru ea in orice privinta.Multumesc anticipat pt.informatii!
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
marcelutza, utilizator
Buna ziua,

Pentru situatia descrisa se poate solicita in Romania instituirea masurii de tutela speciala cu privire la matusa si desemnarea unui curator. Ulterior, bunurile vor putea fi valorificate cu incuviintarea instantei de tutela.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde casa dacă soțul și fiul meu, coproprietari, sunt amândoi grav bolnavi (alzheimer în formă severă și paralizie în urma unui accident vascular cerebral)? Aura M Aura M Eu si sotul meu locuim in Romania de 14 ani.El are permis de sedere temporara pentru intregirea familiei.Amandoi suntem proprietari pe un apartament la casa ... (vezi toată discuția)