avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spete drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spete drept civil

La 23 septembrie 1961 printr-un act incheiat in forma autentica,A,propietarul unui teren in suprafata de 1000 metri patrati situat in intravila si a carui latura nordica se afla la sosea,vinde lui B,C,D in cote indivize egale un lot de 600 metri patrati situat in partea sudica a terenului,latura la care lotul se invecineaza cu o alta proprietate.Conform art 4 din contract "vanzatorul recunoaste cumparatorilor dreptul de a trece pe terenul sau pentru a iesii la sosea in baza art 620 C.civ".In fapt cumparatorii nu au intrat in posesia terenului vandut pana in 2000 cand D a vandut sota sa indiviza catre X.Acesta din urma a intrat in posesia terenului la 2 ani de la incheierea contractului.
In incercarea de a iesii la sosea pe terenul ce apartinuse lui A si care intre timp fusese vandut lui Y,X a intampinat rezistenta lui Y motivata de faptul ca dreptul de trecere pretins nu fusese mentionat nici in contractul dintre D si X si nici in cel dintre A si Y.
Aratati ce actiune ar putea introduce X pentru a obtine trecre pe terenul lui Y.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:20, 22 Ianuarie 2010
Este vorba despre servitute si persoana interesata poate formula o actiune in acest sens daca cealalta parte nu-i recunoaste acel drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta suprafata teren SergiuFabian SergiuFabian Buna seara , am o nelamurire si as dori sa stiu daca se mai poate face ceva in acest caz. In urma cu 18 ani , parintii mei au cumparat o casa la tara . In ... (vezi toată discuția)
Vanzarea de doua ori a unei parti din teren flora22 flora22 Am nevoie de un sfat juridic in acest caz: Terenul in cauza se compune din - o parte curti constructii si o parte teren agricol. Terenul curtii ... (vezi toată discuția)
Sfat urgent!!! costelus3 costelus3 In urma cu cateva zile am facut un antecontract in vederea cumpararii unui teren cu o suprafata de 500 metri , ajuns acasa am citit ceva care ma cam pune p ... (vezi toată discuția)