avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, ieri 01.01.2023 un domn politist s-a gandit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, ieri 01.01.2023 un domn politist s-a gandit sa-mi ...

Buna ziua, ieri 01.01.2023 un domn politist s-a gandit sa-mi faca o bucurie la inceput de an prin amenda si retinerea Certificatului de Inmatriculare pe motiv ca farurile de pe masina nu sunt originale si omologate, desi ele sunt aftermarket au marcaj E4 pe ele si i-am aratat documentul care il am de la producatorul farurilor din care reiese ca sunt omologate.
Intrebarea mea este: care sunt pasii pentru a contesta decizia politistului?
Mentionez si ca in procesul verbal la ultima litera de la nr. de imatriculare a trecut un ''C'' din care a facut apoi un ''L'' si nu prea se intelege daca este litera ''C'' sau '' L''. Credeti ca am sanse de castig ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionut_35 , utilizator 22:07, 2 Ianuarie 2023
Va trebui sa depuneti o plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului verbal de contraventie. Plangerea contraventionala se depune in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal la Judecatoria la care arondata sectia de politie de care apartine agentul constatator. Este posibil ca sa se ceara parerea unui expert in domeniu.

Ionut_35 a scris:

Buna ziua, ieri 01.01.2023 un domn politist s-a gandit sa-mi faca o bucurie la inceput de an prin amenda si retinerea Certificatului de Inmatriculare pe motiv ca farurile de pe masina nu sunt originale si omologate, desi ele sunt aftermarket au marcaj E4 pe ele si i-am aratat documentul care il am de la producatorul farurilor din care reiese ca sunt omologate.
Intrebarea mea este: care sunt pasii pentru a contesta decizia politistului?
Mentionez si ca in procesul verbal la ultima litera de la nr. de imatriculare a trecut un ''C'' din care a facut apoi un ''L'' si nu prea se intelege daca este litera ''C'' sau '' L''. Credeti ca am sanse de castig ?

Multumesc anticipat!

Multumesc pentru raspuns.
Dar mai intai trebuie sa merg la Registrul Auto Roman sa obtin dovada ca aceste faruri sunt omologate sau depun plangerea contraventionala fara sa merg la R.A.R. Ma gandesc ca daca depun plangere am nevoie si de dovezi.
In fiecare situatie de acest gen este recomandat sa scrieti pe PV "cele mentionate in PV nu corespund cu realitatea" si sa semnati.
In PV am trecut "Nu sunt de acord cu cele mentionate''.

moxi a scris:

In fiecare situatie de acest gen este recomandat sa scrieti pe PV "cele mentionate in PV nu corespund cu realitatea" si sa semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala data de politie si r.a.r. hincu-ionela hincu-ionela Buna seara!Am si eu o intrebare pot ataca in instanta o amenda contraventionala si suspendare permis 90 de zile?Povestea incepe astfel,acum cateva zile am fost ... (vezi toată discuția)
Proces ref. suspendare permis vertrad2 vertrad2 Buna ziua. Un politist dintr-o masina de politie in mers mi-a facut semn sa opresc la capatul satului Simila din judetul Vaslui. Mi-a spus ca aveam 100km/h ... (vezi toată discuția)
Contravenție Tcon Tcon Am fost oprit in trafic de o patrulă de poliție rurală mia cerut actele dupa care sa fiu testat cu aparatul etilotest suveica aparatului era desighilata am ... (vezi toată discuția)