avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara și la mulți ani! Ma poate ajuta cineva cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara și la mulți ani! Ma poate ajuta cineva cu un răspuns ...

Buna seara și la mulți ani!
Ma poate ajuta cineva cu un răspuns pentru situația de mai jos?
Am fost executata pentru neplata pensiei alimentare (divorțul a durat 1 an jumătate și a trebuit sa plătesc de când a început divorțul). S a adunat o suma destul de mare, s a făcut executare mobiliara iar momentan plătesc 1/3 din salariu în fiecare luna. Între timp am reușit sa achiziționez un apartament iar fostul a aflat și acum a venit cu o executare imobiliara pentru diferența de suma mai exact 12 600 lei. Din câte am citit, executarea imobiliara se poate face pentru o suma mai mare de 10 000 lei. Întrebarea mea este: dacă plătesc o suma sa scad sub 10 000 lei este suficient sau trebuie sa plătesc toată suma pentru a nu scoate apartamentul la licitație? Dacă plătesc parțial poate merge mai departe cu executarea imobiliara?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mia979 , utilizator 19:17, 5 Ianuarie 2023
Legea are în vedere suma ce rezultă din titlul executoriu. Dacă aceasta este stabilită la 12600 lei, chiar dacă achitați pentru a trece sub pragul de 10000 lei, executarea imobiliară este posibilă. V-ar fi ajutat dacă înainte de a începe executarea silită suma ar fi fost sub 10000 lei.
Va mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita elevio elevio Buna seara! Am o matusa care a primit o somatie de executare silita in termen de o luna.Pentru o datorie de 800 lei unei firme de asigurari scrie ca ii pune ... (vezi toată discuția)
Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Baciu Dorin Baciu Dorin Se poate pune schestru pe un apartement chiar daca acesta nu a fost pus garantie la banca? Suma pe care trebuie sa o recupereze banca este de aproximativ 60 ... (vezi toată discuția)