avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Am cumpărat un autoturism marca Dacia Logan ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Am cumpărat un autoturism marca Dacia Logan cu sechestru. ...

Buna ziua!Am cumpărat un autoturism marca Dacia Logan cu sechestru.
Fostul proprietar al mașinii, i-a vandut-o surorii sale iar noi am cumparat-o de la ea.
Am primit certificat fiscal de la doamna dar și dansa a primit de la fratele ei.Sechestru a fost pus înainte de a o vinde proprietarul surorii lui.Cum putem contesta sau cum putem proceda că sa putem înscrie mașină sau sa ne recuperăm banii?
Cel mai recent răspuns: Oana Prelipcianu , Mediator 16:52, 19 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sechestrul a fost instituit inaintea vanzarii catre sora proprietarului,cum a fost obtinut certificatul fiscal?
Daca asupra bunului mobil exista dispusa masura asigiratrie a sechestrului asiguratoriu,cum sora primului proprietar a obtinut certificat fiscal?
Legal,pana la solutionarea cauzei care face obiectul sechestrului,bunul mobil nu poate fi utilizat ,nu poate parcurge procedura de inmatriculare
Contestatia impotriva masurii aplicarii sechestrului asiguratoriu se poate depune la instanta responsabila teritorial
De cele mai multe ori pagubitii renunta la masina (oricum nu o pot utiliza fiind sub sechestru) si incheie acorduri de mediere cu cei care i-au expus acelor situatii, in vederea recuperarii sumelor de bani, reprezentand preturi de vanzare ale masinilor.
In situatia in care nu se pot achita sumele totale la semnarea acordului de mediere, partile pot stabili ca restituirea acestora sa se realizeaza in transe.
Pe acordul de mediere incheiat se va da data certa de catre orice avocat si acesta (acordul) capata titlu executoriu.
Aceasta inseamna ca, daca la termenul scadent nu se primesc banii, cel indreptatit merge cu acordul de mediere direct la orice executor judecatoresc pentru a demara procedura de executare.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Oana Prelipcianu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mașina DenisF DenisF Tatal meu a vândut o mașină cu care a făcut taxi in trecut, masina era pusa sub sechestru si din aceasta cauza nu a putut scoata certificatul fiscal deci ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto viorel00 viorel00 Buna dimineata, ma numesc Turcan Viorel si in noiembrie 2019 am achizitionat un autoturism marca vw Golf 3 si mentionez ca am fost sa il nmatriculez pe numele ... (vezi toată discuția)
Salut am cumpărat o mașină și din păcate are sechestru pe ... Puigolas Puigolas Salut am cumpărat o mașină și din păcate are sechestru pe ea... De la primul proprietar ...mașina a fost vândută și iar vândută dar cu fiscal... ... (vezi toată discuția)