avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna ziua ! am un srl 2 asociati suntem in incapacitate de palta de cateva luni, datorii la finante 13.000lei, furnizori 48.995 din care 46.670catre o firma de leasing.nemaiavand posibilitatea de a plati ratele la leasing mi-au fost ridicate masinile. eu mai pot sa depun cerere de insolventa , cu leasingul cum ramane caci nu am mai primit nici o notificare de la ei dupa ridicarea masinilor? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 22:13, 24 Ianuarie 2010
adibarbu27 a scris:
am un srl 2 asociati suntem in incapacitate de palta de cateva luni, datorii la finante 13.000lei, furnizori 48.995 din care 46.670catre o firma de leasing.nemaiavand posibilitatea de a plati ratele la leasing mi-au fost ridicate masinile. eu mai pot sa depun cerere de insolventa , cu leasingul cum ramane caci nu am mai primit nici o notificare de la ei dupa ridicarea masinilor?

Inainte de a face demersuri pentru lichidarea voluntara, luati legatura (in scris) cu toti creditorii societatii, pentru a cunoaste precis cuantumul datoriei totale.
In principiu, nu aveti sanse sa nu le platiti (intr-un fel sau altul)
toate sumele datorate sunt luate din balanta.datoria catre leasing mai e valabila atata timp cat ei si-au ridicat masinile deoarece eu nu am mai putut plati rata?multumesc anticipat
mentionez ca nu am nimic pe firma nici un bun, doar datoriile si un contract la o companie de telefonie mobila, nici activitate nu mai am de vreo 3 luni de cand mi-au ridicat masinile.
1.Verificati cu atentie contractul de leasing, vedeti in ce conditii va pot ridica masinile, in principiu nu le pot ridica fara o notificare prealabila.Verificati prin notificare si daca mai aveti un debit la ei.
2. Daca nu v-au deschis creditorii procedura insolventei, teoretic, in 30 de zile, o puteti declara si dvs. in functie de situatie : procedura generala sau simplificata.
Pentru o consultanta eficienta este necesar verificarea actelor

Am eliminat, din nou, datele de contact si invitatia directa adresata userilor de a va contacta.
Va rugam sa folositi, pentru contact, formele agreate de site, in caz contrar urmand a va sterge contul.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
George, Avocat
adibarbu27 a scris:

toate sumele datorate sunt luate din balanta.datoria catre leasing mai e valabila atata timp cat ei si-au ridicat masinile deoarece eu nu am mai putut plati rata?multumesc anticipat



Trebuie sa sunati la firma de leasing,care v-a ridicat masina si sa va dea un act prin care sa specifice faptul ca societatea dvs.nu mai are creante fata de compania de leasing,deoarece s-a returnat masinile...
Aveti proces verbal de predare primire,cand v-a ridicat masinile???
Odata ce v-a ridicat masinile,nu mai aveti de plata la ei...
Si eu sunt exact in situatia asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani firma insolventa catalinionita catalinionita Buna Ziua, Va rog daca puteti sa ma lamuriti in urma cu 1 an am preluat ca PFA un contract de subinchiriere de la o firma pentru o masina,aceasta fiind pe ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceruta de leasing krisstinalexandru krisstinalexandru rug suport pentru urmatoarea speta: sunt administrator la un srl la care sunt si asociat: cota participare 50%eu si 50% o alta persoana fizica. in 2008 am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing AdelaidaC AdelaidaC In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza ... (vezi toată discuția)