Buna ziua, am achizitionat produsul X prin intermediul platformei eMag de la un partener eMag. Am deschis o cerere de retur (ca sa fie) si mi-am vazut de treaba. Dupa o luna am observat ca eMag mi-a procesat cererea de retur si mi-a inapoiat banii, fara ca eu sa fii returnat produsul. Iar la o zi dupa am fost sunat de catre partenerul eMag unde mi-a cerut sa dau banii sau produsul inapoi. Acum intrebarea mea nu are nicio legatura cu simtul moralitatii, ci as vrea sa stiu daca se poate sa profit de greseala eMag si sa pastrez atat produsul, cat si banii returnati eronat. Multumesc.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
vi se poate face inclusiv plangere penala pt insusirea bunului gasit.
pe cale civila, va pot da in judecata si veti plati pe langa bani si cheltuieli de judecata si de executare.
Succes!
Am si eu cam aceeasi situatie... numai ca eu am returnat banii dupa ce am oprit produsul... se intampla in mai 2024. Si acum 3 zile m-au chemat la Politie pentru ca am plangere penala facuta la sfarsitul anului... dupa 7 luni pentru.ca nu as fi platit produsul. Am avut extras de la banca... am vorbit la emag si mi-au confirmat ca mi-au facut atunci un avans la comanda... am platit si ca nu mai am nici o datorie si nici o problema cu Emag. Toate convorbirile le -am depus la dosar. Ce e mai rau este ca sunt militar si se va trimite la Parchet pentru solutionare... Politia nu are competenta. Intrebarea este... la solutionare , pot sa dau Emag-ul in judecata pentru afectarea imaginii atat in viata civila cat si la serviciu ( e posibil sa ramana la dosar, chiar daca va fi NUP ) ????
Probleme retur emag
Pr3f3ctu
Am avut o comanda la Emag...am facut retur....mi-au returnat banii prin fast-refund imediat...dar m-am hotarat si am oprit produsul. I-am anuntat pe chat , ... (vezi toată discuția)