avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita ipoteca imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita ipoteca imobil

Bună seara,
Am vândut o casa, iar cumpărătorul, conform contract, mai are de achitat 10.500 euro, pana pe 20 ianuarie 2023. Pentru aceasta suma, am pus ipoteca pe casa, tot în contractul de vânzare. Îmi este teama ca acest cumpărător care s-a dovedit neserios nu va mai plati acești bani. Deja s-a apucat sa renoveze. Dacă nu plătește pana pe 20 ianuarie, ce pași am de făcut pentru a îmi recupera banii? Faptul ca deja renovează, va fi un obstacol în recuperarea banilor? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:53, 8 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Această ipotecă a fost înscrisă in CF?
Da, este înscrisă în Cartea Funciara!

adriandimitriu a scris:

Această ipotecă a fost înscrisă in CF?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati oficial cumparatorul cu obligatia achitarii sumei convenite conform clauza contractual asumata-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Va mulțumesc!

ynocentta a scris:

Notificati oficial cumparatorul cu obligatia achitarii sumei convenite conform clauza contractual asumata-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

daca plata nu se face pana la scadenta, va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil SteliPopescu SteliPopescu Buna ziua. Pe 29.12.2022 am vandut un imobil (casa+teren, casa fiind veche, degradata, construita in 1930) iar cumpărătorul, conform contract, mai avea de ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am o situate nu tocmai placuta. am cumparat o casa ... TrixiBea TrixiBea Buna seara , am o situate nu tocmai placuta. Am cumparat o casa cu iubitul meu, pe care anul trecut la.m vandut unei persoane neseriose . Doar ca casa am ... (vezi toată discuția)
As putea sa imi recuperez diferenta de banii pt o masina vanduta cu contract de vanzare-cumparare? lorykyka91 lorykyka91 Buna dimineața, As dorii sa stiu daca mai pot sa imi recuperez banii pt o masina vanduta cu contract de vanzare-cumparare. In contract nu este stipulat ... (vezi toată discuția)