avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt curios
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt curios

daca acest patron la care am lucrat a venit la mine cu un asa zis contract eu am semnat spunand ca el inregistreaza la itm acel contract.....cand i-am zis ca am nevoie de acel contract a incepu sa imi raspunda eronat ca ar fi la contabila sau nu mai stiu ce minciuna .....am lucrat 4 luni si nici salariul nu mi-l-am luat ....cum imi pot recupera paguba sau macar ce as putea sa il fac pe acest domn patron sa imi revendice dreptul salarial? nu am eu bani sa umblu prin avocati sau tribunale
imi poate da si mie cineva un sfat ?:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 12:21, 22 Ianuarie 2010
Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru. Dar mai intai faceti o cerere prin care solicitati patronului respectiv tot ce aveti de solicitat si prin care ii notificati ca in situatia in care cererile nu va sunt satisfacute in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii dvs., il veti actiona in judecata.
Faceti o plangere la ITM teritorial prin care va exprimati doleantele si indicati ilegalitatile comise de patron in raporturile de munca cu dvs.
Ambele inscrisuri trimiteti-le prin posta, cu confirmare de primire si pastrati copii si originale ale tuturor actelor trimise si primite.
Apoi, dupa primirea raspunsurilor si trecerea termenului, daca problema nu se rezolva, va trebui , pe baza inscrisurilor enuntate si a altora ce se pot cere chiar si ulterior, de catre instanta, sa actionati firma in judecata (Judecatoria sediului firmei, instanta pt. litigii de munca).
faceti o sesizare la ITM-ul local aratind situatia in care va gasiti.daca nu se rezolva problema formulati o actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale cuvenite si neincasate . orice mijloc de proba poate sa va ajute in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar neincasat; state semnate de angajator in locul angajatului orsolya orsolya Buna ziua! Sotul meu a lucrat cateva luni la o societate comerciala dar avand in vedere ca angajatorul tot amana sa-i dea salariul si-a dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Patroni de negasit duta_elenarodica duta_elenarodica buna ziua. lucrez la o firma ,iar patronii sunt de negasit si nici drepturile salariale nu mi-au fost platite de o luna. as dorii sa stiu ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Pot da patronul in judecata? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am lucrat pentru un patron italian in Italia ,7 ani pana acu 2 ani in urma.Ulterior si-a deschis o firma in Romania unde am fost angajat in ... (vezi toată discuția)