avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament notarial

Matusa mea, la varsta de 85 ani a facut un testament notarial unui preot. Eu sau mama, pot/poate, ataca testamentul cu sanse de castig
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
mark1212, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 12 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, ca nici dvs, nici mama nu sunteți moștenitori rezervatari.
Mama este sora, iar dvs nepoată de sora.
Moștenitori rezervatari sunt doar: descendenții, părinții și sotul/soția.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Matusa a fost bolnava? Contează cui i-a lasat...unui preot sau preotului vare ii acorda asistenta religioasa in timpul bolii...e important daca i-a fost viciata dorința.

Despre incapacității cititi la art 990 ncc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Testamentul a fost facut unui preot de la biserica frecventata din cartier. Intre timp am aflat ca acestuia i-a dat si banii incasati din vanzarea unei case de la tara
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
mark1212, utilizator
asta e irelevant, adica nu faptul ca beneficiarul e preot conteaza, ci conjunctura.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Testament si apoi donatie unei alte persoana. ce se mai poate face notafraiddd notafraiddd Buna zuia tuturor, am o problema si as vrea, daca se poate, ghidarea dvs. De 8 ani de zile, parintii mei sunt \"sluga\" la o batrana care a facut testament ... (vezi toată discuția)