avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara în urma partajului nu am primit suma care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara în urma partajului nu am primit suma care sa stabilit ...

Bună seara în urma partajului nu am primit suma care sa stabilit atunci au trecut deja 3 ani ,îl mai pot obliga sau sa prescris ?
Cel mai recent răspuns: Andra ionescu , utilizator 15:29, 13 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a trecut termenul de 3 ani de cand hotararea putea fi pusa in executare, a intervenit prescriptia, asta daca nu au avut loc acte ce ar fi putut intrerupe executarea, gen o intelegere de plata, o notificare, o plata partiala, etc
Bună dimineața,
Am căzut la înțelegere până la urmă anul trecut să-mi dea 7 mii de euro din toată suma cât era ,pentru că eu lam înțeles nu avea de unde să-mi dea 32 de mii de euro cât era hotărârea judecătorească și plus de asta rămâne la copil casa ,dar nu am putut încheia actul la notariat deoarece ni sa cerut sa facem dovada la toată suma de 32 de mii de euro ca să putem încheia partajul .Eu acum vreau sa renunț la tot la partaj dar nu știu ce pot face pe cale legala sa termin odată

gi-jane2 a scris:

Daca a trecut termenul de 3 ani de cand hotararea putea fi pusa in executare, a intervenit prescriptia, asta daca nu au avut loc acte ce ar fi putut intrerupe executarea, gen o intelegere de plata, o notificare, o plata partiala, etc

Aveati la dispozitie 3 ani de la ramanerea definitiva a solutiei sa il executati silit. Daca s au implinit cei 3 ani nu mai aveti ce face.
pai ati terminat deja, puteti da o declaratie ca nu mai aveti pretentii la sulta si omul radiaza sarcina din cartea funciara
Mulțumesc pentru răspuns dar unde trebui sa merg pentru a da declarație?

gi-jane2 a scris:

pai ati terminat deja, puteti da o declaratie ca nu mai aveti pretentii la sulta si omul radiaza sarcina din cartea funciara

Alte discuții în legătură

Plata sulta inainte de hotararea definitiva si irevocabila gabrielacristea gabrielacristea Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. In timpul procesului am incheiat o conventie in fata instantei in care eu raman cu apartamentul si platesc o ... (vezi toată discuția)
Am avut contract de intretinere cu mama, am avut proces cu cei ... Ionut61 Ionut61 Am avut contract de intretinere cu mama, am avut proces cu cei 5 frati, si la final a iesit sa le dau cate 5000 lei la fiecare din partea tatalui! Sentinta a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)