avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna,eu i am dat jumătate din suma pe apartamentu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna,eu i am dat jumătate din suma pe apartamentu mamei mele ...

Buna,eu i am dat jumătate din suma pe apartamentu mamei mele ,surorii mele înainte de a face actele la notar și refuza sa mai vina ,ce as putea sa fac ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:41, 25 Ianuarie 2023
tata a decedat si a avut o cota din casa sau afost bunul propriu al mamei ?
ati dezbatut succesiunea dupa tata? asta daca a avut ceva
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Apartamentul e doar al mamei e cumpărat înainte de căsătorie ,dar as vrea sa știu dacă contractul de întreținere e sigur sau doar vânzare cumpărare +donație ar fi fost ?am înțeles că nu mai pot face nimic doar cu extrasul de cont cum i am dat banii
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti face vanzare ca nu platiti bani pe casa, nu puteti face donatie ca va fi atacat de sora dupa decesul mamei ca ii incalca rezerva.
Vanzare + donatie suna ciudat, nu stiu ce a vrut sa zica notarul...sa va vanda o cota si sa va doneze cat ramqne?
Contractul de intretinere e sigur, pastrati dovezile ca va intretineti mama.
Fara legatura cu casa, somati-va sora sa va dea banii inapoi ca plata nedatorata mergeti la un avocat. Acum cat timp ati dat banii?
In Noiembrie am transferat banii ,doamna notara a zis să îmi facă contract de vânzare cump pe partea mea și pe jumătatea ei să i facă mama donație ,așa a zis că trebuie trimiși banii de la mine in contu mamei și apoi mama sa i trimită surorii ,ea refuza sa mi de-a banii înapoi ,mulțumesc de răspuns
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, lasati ce va zice notarul, casa e a mamei, nu e partea dvs si nu e partea surorii.
e a mamei!

pana sa mai faceti si alte prostii, mergeti la un avocat.
si somati-va sora sa va restituie banii, asta fara legatura cu casa.
Pt casa, incheiati un contract cu mamasi nu aveti pt ce sa va " despagubiti" sora.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!in urma cu 50 ani am încheiat contract de întreținere ... simonasimona simonasimona Bună ziua!In urma cu 50 ani am încheiat contract de întreținere cu părinții mei, fiind 4 surori la doua dintre ele le-am dat 4000 de lei, cu acte semnate ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire bani-sora vitrega roxxanna roxxanna Buna seara, Am o intrebare. Ambii parinti au decedat, tata a decedat recent. Mentionez ca mai am o sora vitrega, neadoptata de catre tata, suntem surori ... (vezi toată discuția)