avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Avem un ONG la inceput de drum
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Avem un ONG la inceput de drum

Buna ziua,
Avem un ONG la inceput de drum care urmareste sa sustina elevi cu abilitati inalte, clasele 5-12, pe durata lunga, prin oferirea de bunuri materiale, asigurari medicale, dar si sesiuni de meditatie, terapie, education non-formala. Scopul ONG-ului este: organizare, dezvoltare si furnizare de proiecte sociale pentru copii, batrani si persoane cu handicap prin asigurarea de servicii sociale, medicale, de recuperare.
Avand in vedere acest scop si faptul ca sesiunile de meditatie se vor desfasura la adresa copilului/ profesorului, avem nevoie de anumite autorizatii pe servicii educatie ca sa putem face acest lucru? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:36, 21 Ianuarie 2023
legislatia ONG nu va impune vreo autorizare / certificare, nici legislatia de educatie sau de formare profesionala adulti ca nu e vorba de incadrare in educatie formala sau de formare profesionala adulti cu recunoastere de catre stat a rezultatelor, si daca nu sunt spatiile voastre nu trebuie nici autorizari de tip sanitara, protectia muncii, mediu etc. INSA posibil sa fie nevoie de unele pe linie de legislatie privind protectia drepturilor copilului, ca principiul general este ca nu pot fi dati copiii pe mana oricui .... dar trebuie sa verificati legsialtia specifica in domeniul protectiei drepturilor copilului ref. ce conditii de pregatire / cerificare a personalului si eventuale alte conditii trebuie sa indpelineasca o entitate pentru a lucra cu / pentru copii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocuatie pentru copii cu nevoi speciale Demesani Demesani Se poate face activități, diferite terapii cu copii cu nevoi speciale intr o asociație? E legal sau este necesar înființarea unui cabinet? (vezi toată discuția)
Servicii kinetoterapie (metode complementare) în cadrul unui ong. Elenadoro Elenadoro Servicii kinetoterapie (metode complementare) în cadrul unui ONG pentru autism (vezi toată discuția)