avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata,suntem colectivul de la Inst. C.I. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata,suntem colectivul de la Inst. C.I. Parhon din ...

Buna dimineata,suntem colectivul de la Inst. C.I. Parhon din Compartimentul Medicina Nucleara gr IV, unde se administreaza iod radioactiv sursa deschisa, contorizate cu dozimetre lunar si contorizare corp la IFIN (Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara Magurele).Din anul 2011 personalul medical nu a mai beneficiat de grupa de munca. Colegii care lucreaza in conditii similare (IOB) primesc grupa de munca . Cum sa procedam pentru obtinerea grupei de munca? Va multumim.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:51, 13 Ianuarie 2023
Bună ziua,
Bănuiesc că atunci când vorbiți de ”colegii care lucrează în condiții similare” vă referiti la colegi din alte Institute.

Dacă este vorba de colegi care lucrează în institul Parhon, atunci este o problemă ce trebuie rezolvată pe cale administrativă, în cadrul institutului, ca procedură prealabilă, apoi va trebui, dacă refuză conducerea, să obțineți o hotărâre judecătorească prin care să fie obligată conducerea să aplice legea.

Dacă este vorba de colegi care lucrează în alte institute, atunci înseamnă că, conducerea Inst.C.I.Parhon trebuie să facă demersurile necesare pentru încadrarea instituției respective cu grupe de muncă aferente condițiilor vătămătoare.

Multumim frumos , da este vorba doar de compartimentul nostru de Medicina Nucleara din cadrul Inst.
Angajatorul nu a intocmit documentatiile necesare si nu a obtinut avizele necesare de la Inspectia muncii pentru a fi nominalizat institutul si locurile de munca incadrate in conditii speciale, motiv pentru care nu va regasiti in anexele 3 si 4 la Legea nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare. A avut posibilitatea ultima data conform prevederilor HG nr. 924/ 2017, sa reia grupa de munca. Nu am de unde sa cunosc motivarea angajatorului.
Puteti avea o sansa cu deschiderea unei actiuni in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii. Expertul va sti ce documente sa ceara angajatorului. Totul este ca la angajator sa se regaseasca documentele necesare (aviz CNCAN, date dozimetrice de la locurile de munca, buletine de determinare noxe, instructiuni proprii ssm, fise de post, dosare medicale angajati, proiecte tehnice pentru spatiile de lucru, etc.).
Rezultatul actiunii in instanta ?! Nu exista o practica unitara, general valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica carmenemiliatoma carmenemiliatoma Buna ziua, As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca petrescucornelia petrescucornelia Intre aprilie 2001 si 31.12.2013 am lucrat intr-un laborator de radiologiecu risc radiologic III (conditi deosebite).Am vreun beneficiu la pensie? (vezi toată discuția)
Neacordarea conditiilor de munca de catre angajator. Om mare Om mare Buna ziua. Ma numesc Serban Florin din Cernavoda si activez ca POMPIER la Centrala Nucleara din martie 2003 si angajatorul ne-a incadrat pe toti cei 81 de ... (vezi toată discuția)