c.i.mihai a scris:
Am o firma, SRL, constituita in Bucuresti, in 2009, pe numele meu. Situatia este urmatoarea: aceasta firma va deveni parte dintr-un grup de firme constituit in Irlanda. Intrebarea mea: este posibil ca firma din Irlanda sa devina administrator al firmei de aici, in locul meu, fara ca in firma mea sa se schimbe altceva in afara de administrator ?
Nu ar fi de dorit ca o persoana, reprezentant al firmei din Irlanda sa fie administrator. As aprecia orice informatie care ma poate indruma spre inceperea unui proces de restructurare a firmei mele de aici, din Romania.
Buna ziua
DA, se poate, daca firma din Irlanda are in obiectul ei de activitate pe cele de tip CAEN 7022 si totodata daca i-si deschide in Romania o forma de reprezentare legala si fiscala (deoarece, prin asumarea administrarii, face o fapta de comert pe teritoriul romanesc).
Mai simplu poate fi un "Contract de management" , bine redactat, cu firma din Romania.
Oricum, chiar daca este asumata de firma din Irlanda, administrarea firmei locale se va face printr-o persoana fizica, anume desemnata si imputernicita in acest sens de firma din Irlanda.
De ce va e frica nu puteti scapa.
Cu stima,