avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am urmatoarea intrebare in legatura cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am urmatoarea intrebare in legatura cu dreptul la ...

Buna seara! Am urmatoarea intrebare in legatura cu dreptul la succesiune a concubinei dupa deces concubin. Pe scurt povestea este urmatoarea: O verisoara, divortata de primul sot a coabitat cu "verisorul meu prin alianta" timp de 11 ani, Acum 1 an concubinul a achizitionat casa in care locuiau de cand s-au cunoscut si asta doar pe numele lui. Din prima casatorie concubinul are 4 copii din care doar unul a stat in casa cu ei (fiind minor la data despartirii de prima sotie). Recent in urma unui tragic eveniment, concubinul a decedat si toti copii din prima casatorie au scos-o afara din casa pe verisoara intrucat ei sunt mostenitori. Va rog sa ma indrumati sau sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea daca ea are drept sa fie succesor alaturi de copii lui (prima sotie a concubinului va fi indirect succesor - este tutorele unui dintre copii care desi a depasit varsta majoratului nu se poate reprezenta singur).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:53, 17 Ianuarie 2023
Din păcate, concubinii nu se mostenesc intre ei, asa ca verisoara nu mosteneste nimic. Doar copiii lui il mostenesc.

Mama unuia din ei, prima sotia nu il mosteneste, faptul ca il reprezinta pe copil, nu inseamna ca ea va mosteni ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj-mostenire elena si ion sunt casatoriti, au doi copii ... Para81 Para81 Concubinaj-mostenire Elena si Ion sunt casatoriti, au doi copii Irina si Paul. Din diferite motive se despart dar nu divorteaza! Ion traieste de cca. 20 de ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Testament apeiron2 apeiron2 Suntem succesorii verisoarei noastre din partea tatalui . Verisoara a decedat , in casa am gasit un testament prin care spune ca lasa ot ce are catorva ... (vezi toată discuția)