Buna seara! Am urmatoarea intrebare in legatura cu dreptul la succesiune a concubinei dupa deces concubin. Pe scurt povestea este urmatoarea: O verisoara, divortata de primul sot a coabitat cu "verisorul meu prin alianta" timp de 11 ani, Acum 1 an concubinul a achizitionat casa in care locuiau de cand s-au cunoscut si asta doar pe numele lui. Din prima casatorie concubinul are 4 copii din care doar unul a stat in casa cu ei (fiind minor la data despartirii de prima sotie). Recent in urma unui tragic eveniment, concubinul a decedat si toti copii din prima casatorie au scos-o afara din casa pe verisoara intrucat ei sunt mostenitori. Va rog sa ma indrumati sau sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea daca ea are drept sa fie succesor alaturi de copii lui (prima sotie a concubinului va fi indirect succesor - este tutorele unui dintre copii care desi a depasit varsta majoratului nu se poate reprezenta singur).
Va multumesc anticipat!
Testament
apeiron2
Suntem succesorii verisoarei noastre din partea tatalui . Verisoara a decedat , in casa am gasit un testament prin care spune ca lasa ot ce are catorva ... (vezi toată discuția)