avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce lege obliga asociatia de proprietari sa afiseze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce lege obliga asociatia de proprietari sa afiseze adresa de email si nr. de telefon?

Deoarece asociatia de proprietari refuza sa afiseze adresele de email si numerele de telefon ale presedintelui asociatiei si cenzorului, spunand ca nu ii obliga nici o lege, doresc sa-i oblig cumva - de aceea am cateva intrebari:
1. ce lege obliga asociatia de proprietari explicit sa afiseze adresa de email si nr. de telefon?
2. pentru a-i obliga sa le afiseze la avizier ce actiune trebuie sa fac: cerere in instanta (chemare in judecata cu obligatia de a face?) sau plangere la parchet?
3. deorece compartimentul din primarie se eschiveaza de la aplicarea sanctiunilor prevazute de L.196/2018 cum sa procedez pentru a obtine sanctiuni pentru presedinte si cenzor? (sunt mai multe incalcari ale legii - am fost jignit in scris de multe ori pentru ca am cerut copii ale unor documente si nici nu le-am primit chiar daca am solicitat si la primarie ajutorul, nu sunt sigur ca au mandat valabil etc)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Iulie 2024
1-disp l nr 196/2018 obliga afisarea la loc vizibil avizierul scarii/blocului de date contact reprezentant legal
nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige asociatia d eproprietari sa informeze date de contact cenzor asociatie de proprietari
2-Eventuale jigniri pe care le apreciati dv nu intra sub incidenta legii care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Daca apreciati ca detineti probe temeinice ,aveti dreptul constitutional sa va adresati instantei de judecata
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Totusi nu sunt lamurit:
1. daca am cerut afisare numar telefon si adresa de email la avizier mi s-a raspuns ca nici o lege nu-i obliga sa le afiseze. Au pus la avizier doar adresa, mai precis numarul apartamentului. Nu avem nici o cale sa-i contactam. "Date de contact reprezentant legal" nu sunt adresa de email si numar de telefon? Ale cui? Ale presedintelui? Ale administratorului? Daca vreau sa sesisez cenzorul cum procedez?
2. Jignirile nu ma intereseaza cat ma intereseaza sa vad anumite acte ale asociatiei iar conducerea refuza sa mi le arate. Unele acte sunt chiar procesele verbale ale AG in care se presupune ca ar fi primit mandat de presedinte si cenzor, ceea ce nu e adevarat, am participat la sedinta. In loc de inmanare a copiilor cerute primesc adrese in numele asociatiei in care sunt jignit. Presedintele raspunde si pentru cex, cenzor etc
3. De un an ma chinui sa aflu ce face asociatia cu banii nostri si nu reusesc. Nu vor sa-mi arate extrase de cont, nu suntem informati despre sumele pe care le are asociatia in conturile de reparatii etc Primaria raspunde in doi peri, nu rezolva nimic, politia locala ma trimite la primarie. Cred ca a venit momentul sanctiunilor numai ca nu stiu cine le aplica?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
gev, utilizator
imi pare rau ca nu se mai raspunde la intrebare ... intre timp am gasit articolul din L 196/2018 art. 57 m) afişează programul de încasări şi datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv şi ale membrilor comisiei de cenzori ori, după caz, ale cenzorului - despre aceste date de contact intreb
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
gev, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
@Fischerman: multumesc mult pentru raspuns. Cunosc sanctiunile, am cerut compartimentelor din primarie care sunt numite in lege sa sanctioneze persoanele vinovate si imi raspund pe langa subiect, imi dau articole din lege si atat. Doresc sa merg singur in instanta.
Am 3 probleme pe care vreau sa le rezolv: 1) afisarea datelor de contact 2) obligatia de a-mi da copiile actelor solicitate si 3) anularea procesului verbal fals al Adunarii Generale. Le pot cuprinde intr-o singura actiune?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2023
gev, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces ... Vali P. Vali P. Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces la adresa de mail facuta special pentru acea asociatie, iar administratorul si cenzorul nu au ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna gev gev Buna ziua, va rog sa-mi spuneti referitor la L.196/2018 art.57 lit.m) ce inseamna \"datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara de acuzatii defaimatoare si mincinoase afisate la avizier? gev gev Deoarece indraznesc sa cer acte ce apartin asociatiei de proprietari mi se incalca dreptul la rectificare si la aparare a unor minciuni afisate la avizier. ... (vezi toată discuția)