avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E ok a face plata unui apartament prin aplicatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E ok a face plata unui apartament prin aplicatia mobila, fara a trece pe la banca?

Salut, am si eu o intrebare si e urgent:
Urmeaza sa-mi vand apartamentul unei persoane care nu vrea sa faca plata trecand pe la banca in ziua semnarii actelor ci insista sa-mi transfere prin aplicatia mobila toata suma si atat. Dar eu nu inteleg de ce evita banca. Si agentul imobiliar insista ca nu e necesar sa mergem la banca, ca doar avem notar etc...Dar pentru mine banca e o garantíe esentiala, eu nu stiu daca cealalta forma e ok pentru asemenea tranzactie...ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:02, 18 Ianuarie 2023
Da,este se poate și așa.Noi așa am plătit prin aplicația băncii,din camera notarului,vânzătorul a văzut pe loc ca au intrat banii,am convenit dinainte să avem conturi la aceasi bancă, notarul a primit și el dovada plății pentru arhivă și a eliberat contractul de vânzare cumpărare.Fara drumuri la bancă,cozi,drum înapoi la notar.Faceti cum doriți dar se poate și așa.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Exista aceasta posibilitate a platii pretului, mentionati numarul contractului, data incheierii acestuia, ca detalii referitoare la tranzactia efectuata.

Extrasul de cont, care atesta plata, va fi prezentat notarului public.

Tranzactiile intre aceleasi banci se proceseaza mult mai rapid, in aceeasi zi.

Datele conturilor bancare vor fi mentionate in contractul de vanzare-cumparare.

In contract, se poate preciza faptul ca pretul va fi platit utilizand aplicatia bancii.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
exemplu: acum 1 an am cumparat un imobil. am platit prin ordin de plata electronic in momentul in care eram in biroul notarului. in contractul de vanzare sta scris ca transferul proprietatii devine efectiv in momentul in care vanzatorul isi incaseaza plata, dar nu mai tarziu de 7 zile calendaristice. simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)
Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Vreau să vând un apartament, însă cumpărătorul are banii la o bancă din norvegia. cum se procedează la notar că să nu fie probleme pentru părți? Sumu Sumu Buna ziua! Vreau să vând un apartament însă cumpărătorul are banii la o banca in Norvegia, iar tranzacția banilor ar dura două zile. Cum se procedează ... (vezi toată discuția)