avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract curs online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract curs online

Bună seara,
Vin cu o problema legata de un contract pt un curs la Goit. Semnat prin mail un contract cu ei pt un curs de 1700E, plata făcută prin intermediul tbi în 12 rate egale, tot prin mail, totul s-a petrecut acum 5 zile. Ulterior am aflat ca aceștia nu sunt acreditați și as vrea sa reziliez contractul cu ei dar citind clauzele din contractul trimis de ei se pare ca nu mi se permite rezilierea cu încetarea plății sau de restituire a banilor platiti. Eu știam ca era ceva lege pt reziliere contract prestări servicii în termen de 14 zile, lucrul asta nu e menționat în contractul lor doar faptul ca orice se întâmplă sunt obligat sa le plătesc cursul integral. Ce ma sfătuiți sa fac?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:09, 19 Ianuarie 2023
Bună ziua,

În primul rând citiți OUG 34/2014 - dacă nu toată, măcar art. 8 - 13, ca să vă informați corect și complet despre drepturile dvs. și obligațiile lor:
[ link extern ]

Apoi trimiteți-le un mail în care îi anunțați că vreți să vă retrageți din contract și, potrivit art. 59^1 din OUG 34/2014, solicitați rambursarea prețului cursului în 14 zile.
Aveți model pentru formularul de retragere la sfârșitul OUG-ului.

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriți să vă retrageți din contract.
– Către [aici se introduc numele, adresa fizică și adresa de e-mail ale profesionistului]:
– Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor bunuri (*)/prestarea următoarelor servicii (*)
– Comandate la data (*)/Primite la data (*)
– Numele consumatorului (consumatorilor)
– Adresa consumatorului (consumatorilor)
– Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
– Data
(*) A se elimina mențiunea inutilă, după caz.

După ce vă răspund sau dacă nu o fac într-un termen de două săptămâni adresați-vă ANPC. Nu îi pot obliga să vă dea banii, dar îi pot amenda.
Poate totuși vor să evite complicațiile și vă restituie banii de bunăvoie. Altfel doar prin instanță îi puteți recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare pachet turistic Gya74 Gya74 As dori anularea unui pachet turistic achizitionat din nov. 2019 in Spania, 14-21 iunie 2020, Dat fiind pandemia pe care o traversam, Spania fiind una din ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate on-line deida deida In cazul unui retur de produs achizitionat on-line exista obligatia legala a vanzatorului sa achite pe loc prin ramburs contravaloarea produsului returnat fara ... (vezi toată discuția)
Indrumare pentru o sesizare Laura2285 Laura2285 Buna ziua, In luna octombrie am platit integral o excursie 2 persoane la Praga in valoare de 1355 lei, unei agentii din bucuresti. Am primit documentele ... (vezi toată discuția)