avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Neglijenta sau...?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Neglijenta sau...?

Sunt trimisa in judecata pentru ca n-am depus actele necesare unor deconturi. Mai exact: am primit banii, i-am folosit in scopul pentru care erau dati dar nu am depus dovezile necesare.
Am fost data in judecata si m-ar interesa care este cel mai probabil verdict al instantei. Mentionez ca pot proba faptul ca banii au fost cheltuiti in scopul in care au fost dati insa nu am depus actele necesare.
Cel mai recent răspuns: MARIA MAGDALENA HISUM , Consultant credite si finantari 11:53, 23 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Prin semnarea contractului de finantare, beneficiarul se obliga sa respecte in totalitate conditiile stipulate. Una dintre aceste conditii este aceea ca beneficiarul se obliga sa respecte termenele de raportare, modalitatile de raportare. In instanta puteti demonstra buna credinta, depunand dovezi in acest sens: facturi, etc. Dupa parerea mea, instanta va hotari ca nu ati respectat contractul.
Buna credinta si faptul ca acel contract a fost respectat poate fi motivat. Insa sunt constienta ca nu am respectat niste termene.
Intrebare: in situatia aceasta instanta poate dispune recuperarea sumei? Iar aceasta recuperare poate fi facuta in transe sau toata suma intr-o singura transa?
Depinde cum a fost motivata cererea de chemare in judecata si ce se solicita. Instanta poate dispune restituirea sumei, dar pe baza unei solicitari motivate de incapacitatea de plata dovedite, se poate cere ca suma sa fie rambursata in transe. Eu va pot spune aceste lucruri doar pe baza celor relatate de dv, pentru un raspuns exact trebuie studiat dosarul. Un avocat ar putea face acest lucru.
Din pacate nu am un avocat. N-am fost niciodata intr-o sala de tribunal iar luni ar fi prima audiere. Ce as putea face? Sa cer sa se amane pana imi iau un avocat? E posibil?
Bineinteles ca este posibil, chiar necesar. Orice persoana fizica sau juridica are dreptul de a fi reprezentata in instanta. Solicitati un termen pentru angajarea unui aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune. alice23 alice23 Buna ziua.ce pot face in situatia in care am dat o suma de bani unei persoane.acea persoana trebuia sa ii puna in cont a doua zi si sa faca un transfer bancar ... (vezi toată discuția)
Clientul refuza a mai efectua plata. mtz7683 mtz7683 Buna ziua, Detin o firma de vânzări tamplarie. Am furnizat unui client persoana fizica produse in 2 transe. Pentru prima transa am încheiat un contract ... (vezi toată discuția)