avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce varianta este mai potrivita, donatie sau vanzare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce varianta este mai potrivita, donatie sau vanzare cu clauza ...

Ce varianta este mai potrivita, donatie sau vanzare cu clauza de intretinere?
Buna ziua, solicit indrumare pt rezolvarea urmatoarei situatii: Doi soti, nereusind sa aiba copii peste 10 ani, au adoptat o nepoata/fiica fratelui sotiei, avand 6 ani. Ulterior, s-au nascut 2 copii. Fiica adoptiva a plecat impreuna cu mama naturala in Italia, acum cca 22 de ani, familia care a adoptat-o, nemaiavand relatii cu ea - nu a venit nici la inmormantarea tatalui sau natural, in urma cu cca 2 ani, desi se pare ca afost anuntata.
Sotii,cei care au adoptat fata, si care au avut apoi 2 copii, astazi de 34 si 32 ani, doresc sa faca acte pentru apartamentul cu 3 camere pe care il detin pentru copii lor naturali.
Doresc sa Nu existe probleme cu fiica din adoptie ( care, in fapt, are aceleasi drepturi), astfel ca, ce este mai bine sa faca ?
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, uzufruct viager ? - sa nu fie nevoie de platit pret... Sau o donatie ( ar fi mai bine, pt ca ambii copii sunt casatoriti si ar fi mai sigur, doar catre ei),cu adaugarea unor clauze ?
Se poate ? Care ar fi potrivite ?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
CRM2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:20, 20 Ianuarie 2023
Depinde cum vor.
La vânzare obligatoriu trebuie menționat si achitat un preț sincer, serios și real. Dacă cei doi copii sunt căsătoriți, bunul va fi comin cu ginerele/nora.
Dacă încheie o donație, imobilul va fi doar bunul propriu al copiilor.
Pot încheia un contract de întreținere, dacă părinții doresc îngrijire, iar copiii sunt în localitate și le-o pot asigura
ori va fi bun comun cu partenerul lor, ori vi-l ataca fiica, asa ca e cam greu ce vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Un sfat avizat va rog , multumesc! andreiRAC andreiRAC speta: bunica 80 ani, bunicul decedat 2003, unica fiica decedata '97, unicul nepot, stabilit USA impreuna cu ginerele si noua sotie a acestuia, renunta in ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament gigelas gigelas Buna seara, O persoana,X,este proprietarul unui apartament. Y,este fiica sa,VITREGA. X,doreste sa-i lase apartamentul fiicei vitrege. Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)