Solutionare. Instanta pronunta o incheiere interlocutorie care poate fi atacata numai cu recurs, in mod separat, la instanta ierarhic superioara, fie ca s-a admis, fie ca s-a respins cererea de suspendare. Suspendarea dispusa de ICCJ este definitiva.
Termen de recurs. Recursul se poate declara pe tot parcursul suspendarii procesului, atat impotriva incheierii de suspendare, cat si impotriva incheierii de respingere a cererii de anulare a suspendarii (repunere pe rol).Deci legea îmi permite sa fac recurs și dacă nu mi s a aprobat cererea de suspendare a procesului! Astfel de mesaje vreau să le primesc de la un avocat competent. Nu vreau sa mi se spună ce vreau sa aud! Ci cea ce prevede legea!
davidandi2201 a scris:
) Dacă există urgenţă şi dacă, în cazurile prevăzute la alin. (2), respectiv alin. (3), s-a plătit cauţiunea, instanţa poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea depusă potrivit prezentului alineat rămâne indisponibilizată chiar dacă cererea de suspendare provizorie este respinsă şi este deductibilă din cauţiunea finală stabilită de instanţă, dacă este cazul. I a uitați ce spune legea. Nu eu. Asa as vrea sa vad un răspuns de la un avocat complet! Nu discuții după ureche! Răspunsuri argumentate! După citirea legii într un caz dar!
davidandi2201 a scris:
Eu știu ca un avocat se ocupă cu apărarea clientului. Dar un avocat competent analizează cea ce i prezinți, eventual îți mai cere documente necesare și după o analiza a dosarului îți spune de șanse ai de câștig conform legilor în vigoare. Și își argumentează poziția cu articole din legi, adică baza legală. Menționez ca am plătit și analiza dosarului! Adică am plătit munca avocatului pentru munca depusă în analiza dosarului! Nu îți preia cazul în ideia ca lasă că vedem noi pe parcurs ce facem. Și îți comunică prețul prestației sale pentru tot procesul. Care se compune în fond și recurs. Încă nu am întâlnit în Timișoara un asemenea avocat. Dacă știți va rog sa mi recomandați și eu voi merge la el! Dacă se consideră capabil îmi va analiza gratuit dosarul. Este ca și când eu chem un meseriaș sa mi vadă o lucrarea și plătesc pentru că el vine la mine, analizează lucrarea și trebuie să îl plătesc pentru asta! Analiza și soluția sunt o,, publicitate '' pentru cea ce știi și poți sa faci ca să câștigi dreptul a a fii avocatul unei persoane! Asa gândesc eu! Poate greșesc dar vreau sa știu unde greșesc!
davidandi2201 a scris:
Am cerut suspendarea după ce judecătorul nu mi a admis în singura prezentare în proces proba cu martori. Mi a recomandat deschiderea unui nou proces pentru a stabili instanta modul de folosire a unui bun comun. Asa am deschis un nou proces privind modul de folosire a unui bun comun. Normal ca știu în ce procese sunt implicat căci eu am depus acea cerere. Am vrut sa rezolv problema cu modul de folosire a bunului comun în cadrul aceluiași proces pentru care eram chemat în judecată pentru a nu încarca sistemul judiciar din România care și asa este super încărcat. Când am văzut ca nu exista înțelegere am redactat o nouă chemare în judecată și suspendarea procesului aflat pe rol pentru că actualul proces are mare legătură cu viitorul proces. Asa am gândit o eu. De ce nu am cerut ajutorul unui avocat!? Pentru că cel ce l am avut a dorit sa ma taxeze de două ori. Odată la fond și o dată la recurs. Fără sa mi spună acest lucru de la început. Eu știu ca un proces are și fond și recurs. Deci plătesc odată pentru tot procesul. Asa mi se pare mie normal. Mulțumesc pentru răspuns! O zi buna!
gi-jane2 a scris:
Vi s-a zis deja ca nu o puteti depune la recurs, nunputeti face recurs pt asta.
Ati zis ca ati depus cererea si v-am intrebat cand si nu ati raspuns!!!!
Mergeti la un avocat cuvce acte aveti si cu hotararea comunicata cand va fi si vedeti ce se poate face .
Dvs nu știți ca aveti un alt proces pe rol? De ce nubati cerut susoendarea in timpul acestui proces?