Buna ziua ,Vin la dumneavoastra cu urmatoarea intrebare . DACA PARINTII MEI AU DIVORTAT ACUM 22 DE ANI ,MAMA FII CEA CARE A ABANDONAT DOMICILIUL CONJUGAL ,REFACANDU SI VIATA SI LASAND IN URMA 3 COPII DE CARE NU S A MAI INTERESAT PANA IN PREZENT . IN URMA DECESULUI TATALUI (fostului sot ) aceata mai are drepturi asupra Bunurilor daca nu a fost facut partaj in tot acest timp ?
Va multumesc !
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca au divortat, fosta sotie nu mai are niciun drept de mostenire.
Dar, avand in vedere ca nu s-a facut partajul , poate acum sa faca partajul, fie pe cale amiabila, fie prin instanta, judecandu-se cu mostenitorii acestuia ( copii si daca exista o sotie supravietuitoare)
Se prezuma ca a existat o cota de contributie egala la dobandirea bunurilor in timpul casatoriei, astfel ca, prin partaj, aceasta ar trebui sa beneficieze de cota de 50%
Restul de 50% va ramane sa se imparta intre mostenitorii (legali si/sau testamentari) ai defunctului.
Daca se solicita o cota mai mare de cota de 50% va trebui sa dovedeasca contributia mai mare.
Partaj
geluchelmus1971
Am fost casatorit timp de 10 ani,timp in care am achizitionat un teren si am construit o casa.In 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si s-a mutat la ... (vezi toată discuția)