avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu, limita de hotar peretele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu, limita de hotar peretele casei

Buna ziua,
M-am lovit de urmatoarea situatie:
Initial parintii au avut un teren pe care l-au impartit in doua, intre ei si fiul acestora, la impartirea terenului ( 2013-2014), linia de hotar s-a stabilit ca fiind zidul casei, insa in momentul intocmirii cadastrului nu s-a luat in considerare streasina acesteia (atunci lucrurile fiind lapte si miere ). Dupa ceva timp parintii mi-au cedat mie celalalta jumatate de teren, cea cu casa.
Intre timp "vecinu", adica fratele meu a vandut terenul catre fiul acestuia (nepotul meu), care m-a dat in judecata ca sa modific acoperisul pt a nu mai curge apa la el in curte, refuzand colectarea si directionarea apei prin jgheaburi pe terenul meu.
Ar exista o baza legala de respingere a modificarilor cerute de catre nepot ( modificarea acoperisului), avand in vedere ca terenul a fost initial unul singur iar in momentul divizarii acestuia nu s-a tinut cont de constructia existenta , sau ca primul propietar de dupa divizare (fratele), apoi cel de-al doilea propietar (nepotul meu) au fost de acord sa preia un teren in starea aceasta?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
ManciuB, utilizator
Cel mai recent răspuns: ManciuB , utilizator 22:03, 22 Ianuarie 2023
nepotul a cumparat fiind in cunostinta de starea proprietatii.
Da, dar este acesr lucru mentionat in lege?
Teoretic este a 2-a instrainare iar situatia din teren este aproximativ aceeasi....
Multumesc pentru raspuns!

adriandimitriu a scris:

nepotul a cumparat fiind in cunostinta de starea proprietatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoreasca mariantrifan mariantrifan Intrebare pentru un prieten Acesta a avut un conflict la tara cu un vecin in urma cu cativa ani, mai precis cu vreo 40 ani, incalcare proprietate, granita ... (vezi toată discuția)
Partajul a 2 corpuri de casa, bun comun, construita pe un teren, bun propiu petravram petravram Casa, la rosu, a fost construita de cei doi soti in timpul casatoriei, fiind compusa din 2 corpuri distincte, cu zid continuu despartitor intre cele 2 corpuri, ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la părinții ... Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la părinții lui cu o cotă de 1/3 pt fiecare ,ei fiind 3 frați.Dupa decesul părinților ceilalți doi ... (vezi toată discuția)