avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mama are un apartament cumparat in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mama are un apartament cumparat in timpul căsătoriei ...

Bună ziua!
Mama are un apartament cumparat in timpul căsătoriei cu al doilea soț.
Acesta a decedat acum.cativa ani.
Anul.acesta trebuie deschisă succesiunea.
Exista frați ai tatalui meu vitreg sau descendenți ai acestora care trebuie sa participe.
Rugămintea mea este sa imi.spuneti concret ce acte sunt necesare...deoarece am.fost la.trei notari până acum.si am primit trei păreri diferite.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexiastefania , utilizator 16:22, 23 Ianuarie 2023
mama sa mearga la un notar de pe raza ultimului domiciliu, ce va zice notaraul sa aduceti, asta aduceti... certificatul de castaorie, deces, buletinul dvs, actele de proprietate, indicati ce mostenitori cunoasteti... va explica notarul
Mulțumesc mult!
La.notar mi s-a cerut printre actele fraților si descendeților tatălui meu și certificatele.de deces al.parintilor lui.
Nu inteleg relevanța acestor certificate...dat fiind că au decedat prin 1970, iar apartamentul este luat în timpul căsătoriei cu mama in 1982.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire cristiruta cristiruta Buna ziua. In urma cu 12 ani a decedat tatal meu iar de 2 luni a decedat si mama. Am vrea sa deschidem succesiunea dupa ei si vrem sa stim cam ce cota ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)