Speta in sine:
1. In aceeasi zi sunt deschise doua actiuni: Proces de fond, privind exercitarea autoritatii parintesti si Ordonanta presedintiala, in cuprinsul careia se solicita ca "prin hotărârea pe care o veți pronunța și până la soluționarea definitivă a litigiului asupra fondului" sa se dispuna aceleasi masuri.
2. Ordonanta este admisa partial. In motivare se retine caracterul provizoriu al masurilor, dar in partea de pronuntare nu se specifica nimic legat de termenul de valabilitate al acesteia.
3. Cererea din procesul de fond este anulata ca urmare a neplatei taxei de timbru. Nu se face nicio cerere de reexaminare si nici nu se deschide nicio alta actiune asemanatoare (timp de mai mult de un an).
In aceste conditii, cat timp este valabila ordonanta presedintiala? Poate fi ea executata un an si jumatate mai tarziu ... cine constata faptul ca mai este sau nu valabila?
Ordonanta presedintiala isi produce efectele pana la solutionarea dosarului de fond.
Ea reprezinta o masura provizorie pana se solutioneaza dosarul principal. In cazul dvs, procesul s-a terminat mai repede, iar solutia de respingere a ramas definitiva.
Ordonanta si-a incetat efectele de la data anularii cererii de chemare în judecata.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o noua cerere de ordonanta presedintiala.
Contactați un avocat, mai ales în situația în care ați precizat ca ați avut calitatea de parat și nu se înțelege care este vătămarea produsa.
De data aceasta puteți lua dvs initiativa și sa fiți reclamant, solicitând stabilirea aspectelor care va interesează: program de vizita de exemplu.