avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare casa

Bună ziua. Doresc sa cumpăr o casa de la un bătrân de 92 ani. Înțelegerea o fac cu fiica lui. Azi am aflat ca mai exista un fiu al bătrânului, care nu știe de vânzarea casei. Casa este în proces de intabulare pe numele bătrânului. Am vrut sa facem un contract de mana cu doi martori, dar nu știu dacă sa îl mai fac. Băiatul bătrânului poate ataca tranzacția, când va Afla? De bătrân are grija fiica lui, ii este curator. Ce ma sfătuiți? Sa merg înainte sau sa renunț?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:51, 24 Ianuarie 2023
contractul de mana cu martori e o alegere nefericita, in orice situatie. daca v-ati hotarat, incheiati un antecontract la notar. veti beneficia si de consultatia notariala inclusa in tarif
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa precizati concret cine figureaza proprietar asupra casei
Daca batranul de 91 de ani figureaza unic proprietar acesta are dreptul sa dispuna de bunul imobil dupa propriul interes nu este necesar acordul copiilor
Avand in vedere varsta ,este de preferat ca vanzatorul sa depuna document medical

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural vladmezeniuc vladmezeniuc am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e ... (vezi toată discuția)
Solutii notariale pt cumparare casa + teren doresc sa cumpar o casa batraneasca cu teren la tara. am fost la notariat si mi s-au cerut documente, printre care si taxa succesorala. precizez ca nu exista ... (vezi toată discuția)