avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personal civil contractual are dreptul la decontarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personal civil contractual are dreptul la decontarea transportului ...

Personal civil contractual are dreptul la decontarea transportului ?
Cel mai recent răspuns: Ciprianasofia , utilizator 08:50, 27 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți personal civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, MAI, Serviciului de Informații Externe, Serviciului Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, potrivit HG 1198/2022, da.
Personalul contractual civil din cadrul M.Ap.N. beneficiază de prevederile HG 1198/2022 art. 9 ?

Sunt încadrat în cadrul unei unități militare ca și personal civil, angajat prin decizie a comandantului din anul 2001 prin înscriere pe ordin de zi pe unitate, cu sintagma <încadrat> în cadrul unui compartiment al unității și efectuez deplasări zilnice de la locul de muncă la domiciliu în limita a 28 de km, iar din structurile centrale ni s-a transmis (verbal) că personalul civil nu beneficiază de prevederile art. 9 alin. 1 lit. h-j și alin 3 din HG 1198/2022 (acordarea contravalorii transportului sub forma unei sume forfetare), din simplul motiv că sintagma <numit în prima funcție> nu se referă la personalul contractual civil ci numai la personalul militar. Personalul contractual civil la angajare se <încadrează> în funcție, iar dacă consultăm dexonline la definiția cuvântului încadrare, remarc faptul că acest cuvânt se referă la un act sau decizie prin care cineva este <numit> într-o funcție.

Vă mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul normativ cuprinde la alin. 3 sintagma * si personalul numit in ...* ... Astfel, va induc in eroare prin interpretarea legii in alt sens.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de transport pentru cadru militar cu domiciul stabilit pe baza unui contract de vânzare cumpărare cu uzufruct marynus77 marynus77 Poate beneficia un cadrul militar de acordarea contravalorii transportului sub forma unei sume forfetare în condițiile HG 1198/ 2022, normelor de aplicare ... (vezi toată discuția)
Pc fochist , hg 1198 Mrl93mrl Mrl93mrl Bună ziua, sunt angajat personal contractual (fochist) la o unitate de Jandarmi. Pana acum am beneficiat de plata transportului la si de la locul de munca, ... (vezi toată discuția)
H.g. 1198/2022. dacă locuiesc cu chirie în sectorul 6 și unitatea ... yoyosen yoyosen H.G. 1198/2022. Dacă locuiesc cu chirie în sectorul 6 și unitatea militară unde muncesc este în sectorul 3, se decontează naveta zilnică (suma ... (vezi toată discuția)