avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Tocmai m am despărțit în fapt, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Tocmai m am despărțit în fapt, căsătoriți fiind. ...

Buna ziua. Tocmai m am despărțit în fapt, căsătoriți fiind. Soțul are dreptul să ia obiecte de valoare cumpărate în timpul căsătoriei (ex: verigheta mea, tv.de 1800lei, etc.)?? Zice el că îi aparțin și nu vor fi trecute în partaj. Au fost cumpărate după cununia civila. Ce e de făcut? Mulțumesc.
inca o data, nu conteaza statulul bunului, ci cine-l foloseste.

bunurile de uz personal, sunt proprii
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Aurul nu este de uz personal în sensul legii.
Este o valoare care se poate vinde.

Este o situatie similara cu cea cu autoturismul soților.
Nu doresc sa întru în amănunte ca ar dura cel puțin 30 de minute, atâtea ar fi de spus...

Se impun strategii de apărare în astfel de cazuri.
Insa, dreptul la apărare chiar dacă este garantat constituțional nu prea se ia în seamă.

Avocatii au cazuri de toate felurile cu bunurile comune.
Soțul cred ca a vorbit deja cu un avocat și este consiliat juridic.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta! gyna60 gyna60 Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale marius007go marius007go buna ziua! sunt in prag de divort si intrebarea mea este daca ratele creditelor facute pe numele meu, pe parcursul casatoriei, se impart?Adica daca va prelua ... (vezi toată discuția)