In noiembrie 2005 eu si prietenul meu ne-am castorit la o primarie in afara Romania.In aceasta vara am ajuns amindoi in Romania,si am cumparat un apartament.Sotul meu a pus apartamentul pe numele lui,deci pe contract e trecut numai numele lui.In cazul unui divort, ce drepturi am?Apartamentul a fost cumparat dupa casatorie.
O a doua intrebare ar fii ca prietenul meu a mai cumparat un ap inainte de cel de care e vorba mai sus,care e trecut tot pe numele lui.Acest apartament a fost cumparat de el inainte de a fii casatoriti, dar eram impreuna.In cazul unui divort ce dreturi am din ambele apartamente?
Ce acte pot face acum, ca sa pot fii sigura ca o sa am partea mea in cazul unui divort?
VA multumesc!
Se impart numai bunurile dobandite in timpul casatoriei, prin urmare doar apartamentul dobandit dupa incheierea casatoriei:(.La partaj insa, se poate proba contributia fiecarui sot la achizitionarea bunului respectiv, proportional cu veniturile obtinute de acestia deci, daca unul dintre soti nu a realizat nici un venit nu va obtine clar 50% din bunurile dobandite in timpul casatoriei, este o chestiune care se va proba in timpul procesului de divort. Ca sa nu "imparti" totul este bine ca bunurile dobandite sa fie pe o societate a unuia dintre soti sau pur sii simplu pe alte nume ale unor rude apropiate.
Drept de proprietar
elena_smen
am apartament pe numele meu,si doresc sa ma casatoresc,respectivul are si el un apartament pe numele lui.in cazul in care as divorta,se imparte ceva din cele 2 ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
paddy
Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)