avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!!Am nevoie de un sfat!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!!Am nevoie de un sfat!!

In noiembrie 2005 eu si prietenul meu ne-am castorit la o primarie in afara Romania.In aceasta vara am ajuns amindoi in Romania,si am cumparat un apartament.Sotul meu a pus apartamentul pe numele lui,deci pe contract e trecut numai numele lui.In cazul unui divort, ce drepturi am?Apartamentul a fost cumparat dupa casatorie.
O a doua intrebare ar fii ca prietenul meu a mai cumparat un ap inainte de cel de care e vorba mai sus,care e trecut tot pe numele lui.Acest apartament a fost cumparat de el inainte de a fii casatoriti, dar eram impreuna.In cazul unui divort ce dreturi am din ambele apartamente?
Ce acte pot face acum, ca sa pot fii sigura ca o sa am partea mea in cazul unui divort?
VA multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorina_25 , utilizator 14:40, 5 Octombrie 2006
Se impart numai bunurile dobandite in timpul casatoriei, prin urmare doar apartamentul dobandit dupa incheierea casatoriei:(.La partaj insa, se poate proba contributia fiecarui sot la achizitionarea bunului respectiv, proportional cu veniturile obtinute de acestia deci, daca unul dintre soti nu a realizat nici un venit nu va obtine clar 50% din bunurile dobandite in timpul casatoriei, este o chestiune care se va proba in timpul procesului de divort. Ca sa nu "imparti" totul este bine ca bunurile dobandite sa fie pe o societate a unuia dintre soti sau pur sii simplu pe alte nume ale unor rude apropiate.
fa un copil cu el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietar elena_smen elena_smen am apartament pe numele meu,si doresc sa ma casatoresc,respectivul are si el un apartament pe numele lui.in cazul in care as divorta,se imparte ceva din cele 2 ... (vezi toată discuția)
Adresa trecuta pe certificatul de casatorie... singer singer locuiesc temporar cu prietenul meu intr-o tara a Comunitatii Europene.anul acesta ne vom casatori in Romania.aici(in Romania), eu sunt dintr-un oras,iar el din ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)