avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz sa merg ca martor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz sa merg ca martor

Am fost citat ca martor intr un dosar penal al unui tovaras iar fiind sub influenta substantelor halucinogene am sunat politistul la nr de pe citatie si l am injurat si amenintat cu "las ca iti dau eu tie"
Mentionez ca daca voi fi vreodata dus fortat la declaratii, voi da din start declaratie falsa pentru a-mi proteja prietenul din copilarie.
Ce as putea pati in acest caz?
Stima, multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Mundrucz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:23, 27 Ianuarie 2023
Declatia mincinoasa constituie infractiune.
Mergeti cu avocat la audiere dacă vreți.

Pana la audiere aveți dreptul de a consulta un avocat în mod confidential.

E posibil ca polițiștii sa nu se pună la mintea dvs. și sa se facă ca au uitat sau...cine știe...
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt 2 situatii distincte aspectul ca sunteti citat ca martor si a doua situatie cand atia dresat injurii si amenintari politistului-caz in care nu ati preczat eventuale masuri dispuse impotriva dv
Daca intentionati sa dati declaratii false in fata instantei de judecata va asumati responsabilitatea sa suportati consecintele legale pentru savarisrea infractiunii de declaratie mincinoasa
Gasiti aici detalii despre declaratii mincinoase
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa Rmg99 Rmg99 Buna ziua, am facut o plangere unuia pentru Injurii si amenintari cu acte de violente, domnul politist mi-a spus ca e contraventie, nimic penal, ala a declarat ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie. chris_d chris_d Buna ziua. Ce mi se poate intampla daca sesizez organele de urmarire penala in legatura cu faptul ca o declaratie a mea data la politie ar fi putut fi ... (vezi toată discuția)
Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)